Saturday, October 25, 2014

VIVIX TONIK AJAIBHai Salam Sejahtera Semua.
Hari ni saya nak kongsi dengan anda semua tentang VIVIX SHAKLEE yang sangat HEBAT!
Sebut pasal Vivix saja pun dah buat saya rasa sangat teruja.Vivix Shaklee Tonic Yang Ajaib

           

 Vivix Shaklee telah mencapai jualan sejuta di United State of America sejak mula dikeluarkan. Sejarah hebat Vivix bermula ketika masih dalam kajian lagi. Saintis Shaklee bekerja keras selama bertahun-tahun untuk mencipta dan mengasingkan polifenol. Sejenis antioksida yang boleh menjaga dan memperbaiki DNA selular.

   Vivix merupakan jus anti-penuaan terbaik didunia kerana mampu bertarung melawan penuaan sehingga ketahap selular. Ramuan vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada 4 mekanisme utama penuaan pada tahap selular


Vivix Shaklee Tonic Yang AjaibKerosakan DNA
Setiap hari sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu ‘typo’ (kesilapan dari yang asal) yang akan menggangu fungsi sel dan jangka hayat usia. Vivix terbukti membantu mempertahankan dan memulihkan DNA selular.


Kawalan Genetik
Kajian menunjukkan bahan yang terkandung dalam Vivix mengaktifkan kunci genetik yang membantu melambatkan penuaan selular. Kunci tersebut dikenali sebagai Nrf2 (atau nerf 2). Nrf2 berupaya menggalakkan gen-gen penting untuk melawan tekanan oksidatif dan keradangan.
Dengan mengaktifkan respon pertahanan badan, Nrf2 boleh melindungi kita dari pelbagai masalah berkait dengan tekanan oksidatif yang mana antioksida lain sudah tidak mampu melakukannya (seperti vtamin C dan E).


Penghasilan tenaga selular

Mitokondria mengeluarkan semua tenaga bagi memastikan sel-sel berfungsi pada aras tertinggi, samada anda sedang duduk atau berlari 10 km. Dengan pengumpulan mitokondria, bukan sahaja sel-sel anda akan gembira dan hidup lebih lama, bahkan anda juga mempunyai lebih tenaga untuk berdepan dengan cabaran harian. Daya fikiran anda akan menjadi lebih tajam, lebih fokus dan stamina ditahap optimum sepanjang hari.

Pengumpulan protein AGE
Protein AGE tu ape dan mengapa pengumpulannya boleh menyebabkan tahap kesihatan kite makin merosot?
AGE merujuk kepada produk Advanced Glycation End. AGE merupakan protein atau lipid (lemak) yang bergabung dengan molekul gula tanpa bantuan enzim untuk mengawal tindakbalas tersebut. Dalam ilmu kimia tindakbalas gula tanpa enzim dipanggil ‘glycation’. Jadi AGE merujuk kepada ‘hasil akhir’ kepada tindakbalas ‘glycation’.

Walaupun banyak persoalan mengenai AGE masih belum terjawab,satu perkara yang pasti ialah pembentukannya lebih kerap berlaku kepada protein yang mempunyai jangka hayat yang lebih panjang. Ini kerana pembentukan AGE mengambil masa yang lama.


Protein yang mempunyai jangka hayat yang lama seperti kolagen dikulit, myelin disaraf otak, mata dan telinga akan bertindakbalas secara semulajadi dengan gula untuk tempoh yang lama dan cenderung mengalami proses ‘glycation’ dan biasanya berulang-ulang.


 Penyakit kardiovaskular

AGE membuatkan permukaan LDL (low density lipoprotein), ‘lemak jahat’ lebih kasar dan senang melekat pada dinding arteri. Kerosakan kolagen dalam salur darah boleh membawa kepada peningkatan tekanan darah atau dinding arteri menjadi lemah

- Sistem saraf- boleh merosakkan kantung sel saraf, kehilangan ciri-ciri sensori seperti pendengaran dan penglihatan.Bahan-bahan Utama Dalam Vivix


Vivix Shaklee Tonic Yang Ajaib


1. Anggur Muskat
Anggur muskat merupakan anggur liar yang hanya akan membesar dalam persekitaran yang panas dan lembap dengan pancaran cahaya matahari yang kuat. Ini membuatkan mereka tumbuh lebih besar (sebesar bola golf) dan menghasilkan lebih polifenol dan revestrol.  
  Penghasilan polifenol dan revestrol merupakan cara semulajadi untuk melindungi buah-buah anggur. Anggur-anggur lain pasti akan mati jika ditanam ditempat anggur muskat tumbuh.      

Anggur ini juga unik kerana memiliki 20 kromosom berbanding anggur lain hanya 19 kromosom. Kelebihan ini member banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang tinggi dan sifat antioksida yang lebih kuat.
  Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu fito-nutrien yang tidak dijumpai pada mana-mana anggur lain dan menunjukkan ciri-ciri boleh menghentikan bahan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.


 2. Lobak Ungu

 FDA (U.S Food and Drug Administration) telah meluluskan lobak ungu dipasarkan sebagai sayuran yang bebas lemak, rendah garam, tinggi kandungan vitamin A dan bebas kolestrol
      Mengandungi anthocyanins, antioksida yang memberi pigmen merah menyala, biru dan ungu pada buah-buahan dan sayuran
      Anthocynins adalah antioksida utama didalam lobak yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren, kajian menunjukkan anthocyanins mempunyai aktiviti antioksida, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-karsinogen. Juga mengurangkan risiko penyakit jantung koronari
     Asid klorogenik terdapat didalam semua lobak dan dipercayai boleh mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi


   3. Elderberry (Sambucus Nigra)

     Tumbuhan ini banyak ditemui disekitar kawasan yang lebih panas di Eropah dan Amerika Utara. Biasanya masyarakat tempatan banyak menggunakan elderberry untuk membuat kordial, marmalade, wine dan lain-lain. Untuk fungsi perubatan adalah seperti berikut :-

Berkesan mengubati simptom flu terutama influenza B
Mengandungi flavanoid, anti-oksida yang kuat yang mampu menguatkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bacteria
Kaya dengan anthocyanin yang memberi kesan anti-radang, kurangkan symptom sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema dan influenza
Mengandungi vitamin A, B dan C dan nutrient lain seperti asid amino, karotenoid, tannin dan rutin
Merendahkan tahap kolestrol, menghalang pengoksidaan kolestrol LDL > boleh menyebabkan sakit jantung dan strok
Mampu mengurangkan tekanan, membaiki penglihatan dan penghadaman


  4. Polygonum Cuspidatum

  Polygonum Cuspidatum dikenali sebagai Knotweed Jepun, merupakan tumbuhan perennial yang berasal dari Asia. Ia juga banyak terdapat di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber komersial revestrol yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur dan biji anggur.
Digunakan untuk merumuskan suplemen anti-penuaan seperti revestrol dan banyak jenis perubatan tradisional Cina.
Melambatkan proses penuaan
Merendahkan tekanan darah
Meningkatkan prestasi atlet
Mengurangkan berat badan.


  Fakta Menarik Tentang Vivix

 30 hari pengambilan Vivix bersamaan resveratrol yang terdapat dalam 3000 gelas wine merah
 Bahan utama vivix yakni resveratrol telah dikaji dan dirujuk oleh lebih 2500 kajian yang telah diterbitkan termasuk kajian yang dijalankan oleh Universiti Harvard, institute-institut yang terdapat di US seperti ‘National Institute of Aging, the National Cancer Institute, and the National Institute of Environmental Sciences’
Vivix sendiri 10x lebih berkuasa daripada resveratrol dalam melambatkan kerosakan sel yang disebabkan oleh pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End Product)
1 sudu kecil Vivix mengandungi 100 mg reverstrol
Ekstrak resveratrol dalam Vivix adalah 98% ekstrak resveratrol semulajadi
Vivix adalah halal diiktiraf oleh Islamic Services of America, sebuah badan yang diiktiraf oleh JAKIM

Jadi apa sebenarnya resveratrol ??
Resveratrol ialah sejenis antioksida-polifenol,yang didapati pada tumbuhan,buah-buahan,bijian dan kekacang.Manakala kulit anggur merah mengandungi konsentrasi yang paling tinggi.Resveratrol bertindak sebagai 'sistem imunisasi' untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Kesan-kesan Utama Resveratrol
Melindungi dan mengaktifkan mitokondria - Setiap sel badan mengandungi ratusan mitokondria, ia dikenali sebagai "kilang menjana tenaga" atau "loji tenaga sel".
 Selain daripada menjana tenaga dan menyelaras metabolisma tubuh, mitokondria juga mengawal proses tumbesaran dan kematian sel-sel. Organ-organ kita akan terpengaruh jika mitokondria mengalami sebarang kerosakan.
Mengaktifkan gen anti-penuaan (Sirtuin 1) - Sirtuin 1 adalah gen anti-penuaan yang membawa kesan terapeutik kepada penyakit-penyakit seperti gangguan metabolik, masalah neurodegeneratif, kanser serta penyakit kardivaskular.
Apabila gen Sirtuin 1 diransangkan oleh Resveratrol, ia akan:-
Mengaktifkan pertumbuhan sel yang normal dan sihat dan
Mematikan pertumbuhan virus, bakteria serta sel-sel abnormal seperti sel kanser.

Melanjutkan jangka hayat - Penyelidikan oleh Dr. David Sinclair dan ahli-ahli sains Itali memaklumkan bahawa Resveratrol mempunyai kesan melanjutkan jangka hayat.

Meningkatkan daya ketahanan - Bagaimana meningkatkan daya ketahanan? Dengan Resveratrol, bilangan dan fungsi mitokondria dalam sel-sel otot ditingkatkan untuk membentuk fiber otot seperti otot ahli-ahli sukan. Daya ketahanan dapat ditingkatkan melalui proses ini.

Membina daya ketahanan terhadap kanser -
Fasa Pertama- Mengurangkan kerosakan sel-sel sihat akibat serangan agen-agen karsinogenik.
Fasa Pertumbuhan-Mengaktifkan gen Sirtuin 1 untuk menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.
Fasa Pertumbuhan Pesat- Mempercepatkan kadar kematian sel-sel kanser.


KELEBIHAN VIVIX
1. Menggalakkan penuaan yang sihat

2. Membantu merencatkan sel kanser daripada menjadi lebih serius

3. Mengurangkan risiko sakit jantung

4. Mengurangkan komplikasi diabetes

5. Menyokong kesihatan sendi dan melindungi saraf

6. Mengurangkan risiko nyanyuk

7. Membantu proses penurunan berat badan

8. Menyokong kesihatan mata

9. Meningkatkan sistem imun badan

10. Menjaga keseluruhan kesihatan


Siapa Yang Perlukan Vivix?


1. Pesakit jantung
2. Strok
3. Diabetes
4. Darah tinggi
5. Perokok
6. Pesakit SLE
7. Pengidap kanser atau berisiko mengidap kanser
8. Mereka yang mempunyai masalah mata
9. Mereka yang ingin sentiasa muda dengan kulit cantik, tegang,dan lembap, kelihatan seperti 25 tahun walaupun diusia 40 tahun!!
10. Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan pada tahap optimumTestimoni Vivix

Vivix telah membantu ramai manusia didunia melawan penyakit dan memulihkan kesihatan mereka. Berikut ialah beberapa testimoni yang sangat meyakinkan :)


TESTIMONI VIVIX


TESTIMONI VIVIX


TESTIMONI VIVIXTESTIMONI VIVIXMANFAAT VIVIX

        Segala manfaat yang terkandung dalam Vivix Shaklee ini dan harga yang perlu anda bayar hanyalah RM475 Penghantaran percuma ke seluruh Malaysia.
Harga sebotol Vivix Terlalu murah berbanding kebaikan yang kita perolehi darinya. Mencegah lebih baik daripada merawat.

Kredit: Google

Hubungi Segera untuk mendapatkan Sirap Ajaib ini,berserta konsultasi percuma


------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Erna Tinus
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Negeri Sabah. Cod/by hand Ranau Sabah
Shaklee ID [ No : 992592 ]
Contact No : 016-8154633
Email : ennena.hc79@gmail.com
Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 992592. Anda boleh dapatkan produk Shaklee dari saya
✓✓✓ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 992592 untuk dapatkan supplement anda ✓✓✓ "Kesulitan Adalah Permulaan Kepada Kehidupan" 


2 comments:

apeck anizah said...

Wow...vivix the best!nice sharing sis...

Erna Enn said...

Jom minum Vivix!
Pilihan Terhebat Masa Kini.