Monday, September 15, 2014

SHAKLEE LAGI

Hai semua..Selamat bertemu kembali dalam ruangan ini.
Kali ini saya nak cerita sikit tentang keistemewaan selepas mendaftar sebagai ahli shaklee.
Cerita ni berkaitan dengan perasaan atau testimoni saya selepas bergiat cergas dalam bisnes SHAKLEE.
Sebenarnya,saya sudah mengikuti atau mendaftar sebagai ahli kepada bermacam-macam jenis dan jenama MLM.
Saya selalu merasakan semangat yang berkobar-kobar pada mulanya..iaitu pada bulan pertama join apa saja jenis MLM.
Tapi...lama kelamaan semuanya jadi sejuk dan akhirnya buat endah tak endah..huhu..
MENGAPA ITU HARUS TERJADI?
Disebabkan masa yang terhad,sokongan dan dorongan daripada upline juga salah satu penyebab.
Jaminan dan kesan selepas penggunaan produk pula menjadi punca utama.
Kebanyakan produk yang baru atau MLM baru menjanjikan bermacam kebaikan tetapi akhirnya menjadi seperti hangat2 taik ayam..huhu
TETAPI...

Bersama SHAKLEE ni saya rasa hebat.
KENAPA??
Saya join member shaklee dengan modal rm65 je..
Sudah setahun menjadi pengedar dan pengguna tegar.Wow!! berbaloi-baloi..
Saya dah dapat pulangan balik rm65 tu berlipat kali ganda tau.Tak caya? Join dulu.Selepas tu baru cakap betul atau tidak.
Dalam group kami juga ada sokongan dan dorongan yang kuat dari upline2 yang kini sangat berjaya dalam bisnes shaklee ni.CARA 1
Dengan membayar yuran keahlian sebanyak rm65 untuk seumur hidup. tambah kos postage untuk semenanjung rm10 dan untuk sabah dan sarawak rm20.Selepas itu anda akan menerima starter kit/beg shaklee direct dihantar dari HQ Shaklee terus ke rumah anda.
Dengan mendaftar sebagai ahli, anda sudah pun bergelar pengedar sah shaklee di samping boleh beli semua produk shaklee pada harga ahli. jimat berganda-ganda. jadi ahli untuk makan sendiri pun boleh.
CARA 2
Untuk keahlian percuma pula. setiap pembelian produk shaklee minimum rm680 dan ke atas bersamaan 200uv atau points, anda secara automatik menjadi ahli shaklee untuk seumur hidup.
Yang lagi best, bukan sahaja dapat jimat yuran keahlian yang berharga rm75/rm85 tu akaun bank anda juga akan menerima kemasukkan RM pada 15hb bulan berikutnya. kalau kira-kira, sudah jimat rm100+ kann..
Selain itu, anda berpeluang untuk dapat 3 bonus utama shaklee iaitu car bonus, cash bonus and convention bonus. kalau cash bonus tu, anda akan dapat bonus bulanan yang akan masuk direct ke dalam akaun bank anda.
Untuk car bonus, shaklee akan bagi RM untuk anda beli kereta idaman anda. untuk convention bonus, shaklee akan taja 100% umrah/percutian 5 bintang anda.KENAPA PERLU JADI AHLI SHAKLEE?
Kebiasaannya, kita nak jadi ahli shaklee adalah untuk membolehkan kita membeli sebarang produk shaklee pada harga ahli iaitu up to 33% less dari harga retail price. dan ada juga yang ingin membuat side income dengan shaklee.
Kebanyakkan dari kita akan mula menyedari Kebolehan bisnes shaklee selepas menggunakan produk shaklee dan merasai kesan yang sangat menakjubkan selepas mengambilnya. Sebabnya perbezaan sangat ketara dirasai jika dibandingkan sebelum menggunakan shaklee dan selepas menggunakan shaklee.
BAGAIMANA MASA DEPAN DALAM BISNES SHAKLEE?
Menurut fakta yang saya baca, pakar nutrisi meramalkan peningkatan sebanyak 800% terhadap penggunaan supplements pada masa akan datang. hal ini menunjukkan bahawa, tahap kesedaran rakyat malaysia terhadap kepentingan mengamalkan gaya hidup yang sihat semakin tinggi.
Jadi, kalau buat bisnes shaklee ni kadang-kadang tak perlu explain panjang-panjang sebab semua sudah sedia maklum tambahan lagi, nama shaklee sebagai syarikat supplements di malaysia semakin popular dan menjadi fenomena di facebook, twitter, blog, instagram, whatsapp dan semua platform media massa.
Pengalaman saya sendiri, bila deal dengan customers rata-rata antara mereka sudah pernah mendengar nama produk shaklee ini dan mengakui keberkesanannya tapi masih blur dan tidak tahu dari mana hendak mendapatkan produknya.
Oleh itu, disini lah fungsi kita sebagai pengedar Sah Shaklee .Kita tidak perlu paksa orang untuk beli barang tapi sebaliknya kita hanya perlu berkongsi khasiat pengambilan vitamin-vitamin ini dengan ikhlas tanpa mengharapkan apa-apa balasan.
Jika anda berhajat untuk berbisnes dengan shaklee secara serius. Selain anda akan mendapat financial freedom, anda juga dapat kebebasan dengan masa kerana anda langsung tidak terikat pada sesiapa kerana dalam bisnes shaklee ini, anda adalah boss kepada bisnes anda sendiri.
Kalau anda taknak buat bisnes atau ambil cuti panjang, tiada siapa yang nak marah. kalau anda decide nak buat betul-betul, anda yang akan dapat lebih. semuanya you decide! nak atau tak nak.
MACAM MANA NAK MULA DENGAN BISNES SHAKLEE?
1) Mula-mula, anda WAJIB untuk menjadi ahli shaklee terlebih dahulu untuk membolehkan anda membeli produk shaklee pada harga ahli dan melayakkan diri anda untuk mendapat 3 bonus utama dalam shaklee.
Untuk menjadi ahli, anda ada dua pilihan seperti yang dibincangkan di atas iaitu dengan cara 1. atau dengan cara 2. selepas itu, anda cuma perlu memaklumkan saya dengan menghubungi saya SEGERA
WhatsApp : 016-8154633
Email : ennchee.hc79@gmail.com
Facebook : Huiren Chee 
FanPage : Vitamin Superb Ranau Sejurus selepas pendaftaran dibuat, saya akan menjemput anda untuk menyertai group bisnes kami di facebook group dan whatsapp group untuk online coaching mengenai bisnes ini. Ianya termasuk strategi untuk menjana 2-4 angka sebulan dan banyak lagi.
Ini kerana, dalam group tersebut, sudah ramai yang berjaya dalam bisnes ini dan semestinya mereka mempunyai lebih banyak pengalaman. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk berguru dengan mereka ini.
Jika anda ada apa-apa masalah boleh terus bertanya di dalam group tersebut. yang paling penting jangan segan-segan kerana kami diibaratkan seperti satu family. saling bantu-membantu antara satu sama lain dalam bisnes ini.
Akhir sekali, saya ingin memberi peringatan kepada diri saya sendiri dan anda semua juga supaya reset balik niat sebelum menyertai bisnes ini. Niat utamanya adalah untuk membantu orang lain di luar sana menyelesaikan masalah dan berada dalam keadaan sihat walafiat dan bukannya kerana wang semata-mata.
Kerana bila kita memberi manfaat kepada orang lain, Saya percaya kita akan mendapat balasan yang setimpal.Tuhan itu maha adil dan maha pemurah.Apa yang saya tahu siapa yang nak join shaklee, modal paling besar yang anda harus sediakan adalah kesanggupan untuk menyediakan sekeping hati.
Semuanya bergantung kepada diri sendiri.

YOU DECIDE! Bertindak sekarang atau selesa dengan apa yang anda ada sekarang.. semuanya, 
YOU DECIDE!
Tepuk Dada Tanyalah Hati..
APA-APA PUN DARI KITA SAJA BAITU..


http://ranauhealthyvitamins.blogspot.com/2014/09/daftar-ahli-shaklee.html  
                          "Kesulitan Adalah Permulaan Kepada Kehidupan"

No comments: