Sunday, January 25, 2015

DEMAM DENGGI DAN SHAKLEE

Ilustrasi Demam Panas

Demam denggi adalah sejenis penyakit jangkitan virus yang merebak melalui gigitan nyamuk Aedes yang telah dijangkiti.
Terdapat empat (4) jenis virus yang boleh menyebabkan demam denggi (DEN 1, DEN 2, DEN 3 dan DEN 4).

Jangkitan oleh salah satu jenis virus akan memberikan imuniti terhadap virus jenis itu sahaja, jika individu tinggal di kawasan jangkitan denggi, mereka boleh di jangkiti lebih dari sekali seumur hidupnya.

Lebih 100 negara di Asia Selatan, Asia Tenggara, Afrika, Amerika Timur Mediterranean dan Pasifik Barat mengalami masalah denggi.

Tanda dan gejala
Kebiasaannya demam akan terjadi pada hari ke tiga (3) hingga ke empat belas (14) selepas digigit oleh nyamuk yang dijangkiti, kebiasaannya di antara 4 hingga 7 hari.

Selalunya ia akan bermula dengan demam kuat yang mengejut, sakit kepala yang teruk/kuat, sakit pada bahagian belakang mata serta otot-otot dan sendi-sendi. Ruam merah di kulit juga boleh terjadi.

Demam ini boleh mencapai suhu 40 - 41 C, dan selalunya akan berlarutan selama 2 hingga 7 hari. Ia juga boleh menyebabkan serangan sawan dikalangan kanak-kanak di bawah umur 6 tahun. Sakit teruk pada tulang-tulang, otot-otot dan sendi-sendi. Demam denggi ini juga dikenali sebagai "breakbone fever".
Ruam selalunya akan tumbuh pada hari ke 3 dan 4 selepas bermulanya demam.
Muntah dan kurang selera makan.

Rawatan
Segera berjumpa dengan doktor kerana tiada ubat yang khusus untuk merawat demam denggi.
Rehat dan banyakkan minum air masak. Ubat tahan sakit boleh diambil untuk menurunkan demam dan mengurangkan kesakitan.
Elakkan ubat aspirin bagi kanak-kanak di bawah umur 12 tahun.
Mandi jerlum.
Antibiotik tidak diperlukan.

Shaklee Supplement ada menawarkan set terbaik untuk mengatasi Demam Denggi ni.

Nutriferon


NUTRIFERON SHAKLEE
Nutriferon adalah immune booster yang membantu menaikkan semula imuniti badan yang semakin kurang melawan virus.
Nutriferon membantu supaya badan mendapat signal untuk menghasilkan antibodi semulajadi untuk melawan virus denggi. Tindakan nutriferon adalah berlaku secara semulajadi. Nutriferon adalah amat selamat untuk badan.

Vivix™

VIVIX™ SHAKLEE
Vivix pula adalah tonik anti-penuaan semulajadi yang bertindak sehingga ke tahap selular DNA. Bila kita sakit, banyak DNA kita rosak. Vivix ni membantu memulihkan DNA sebab tu boleh kata semua penyakit sesuai ambil Vivix kecuali mati.
PERFORMANCE DRINK SHAKLEE
Berfungsi untuk mengembalikan dan menstabilkan kandungan air di dalam badan. performance drink mempunyai garam yang baik untuk menstabilkan mineral badan. Performance drink juga memberikan tenaga kepada pesakit. Performance drink berbeza dengan 100Plus.
Biasanya orang akan mengambil 100plus bila demam denggi. 100Plus tidak mempunyai banyak garam natrium di dalamnya. Di dalam lebihnya banyak kandungan gula.

PROTIEN SOYA TERBAIK SHAKLEE


'ADD ON' ESP SHAKLEE
Anda juga boleh tambahkan ESP Shaklee kerana dalam esp ni mengandungi protien yang sangat tinggi dan sangat sesuai untuk mengembalikan semula protien  dalam badan yang berkurangan akibat demam denggi.

Supplement bukannya ubat tetapi makanan tambahan terbaik untuk tubuh badan yang tidak sihat akibat denggi.

Kita hanya berusaha tetapi yang menyembuhkan cuma Tuhan Yang Kuasa.Tidak salah beriktihar,Lebih baik daripada rasa menyesal nanti.

NAK TEMPAH SEGERA?

JOM..HUBUNGI SAYA SEKARANG JUGA!

PENGEDAR SAH SHAKLEE RANAU DAN SELURUH MALAYSIA

No comments: