Tuesday, December 9, 2014

AKTIVITI MASA CUTI SEKOLAH HUJUNG TAHUN

Salam Sejahtera semua dan selamat bercuti hujung tahun.
Masa cuti adalah hari gembira dan bersukaria bagi anak-anak.Kami cuma balik kampung je..sambil-sambil pergi melawat keluarga suami di kg.Paal Seberang Tenom.
Memang sangat seronok berjumpa saudara mara yang jarang sekali bersua muka.Selalunya sembang di whatsapp group je..


Bersantai di TFC CAFE sebelum kembali ke Ranau

Baby Huiren Chee with Daddy

My Family

My Family


Semasa bercuti saya pastikan bekalan supplement tak lupa dibawa bersama.Ianya sangat penting,untuk memastikan keadaan fizikal dan mental kami sekeluarga sentiasa sihat dan ceria.

Antara supplement penting kegemaran kami.


1. OMEGAGUARD
Supplement ini sangat penting.Lagipun seisi keluarga boleh makan.Si kecil Eryienna Huiren pun boleh makan tau..
Omegaguard untuk kanak2
1-2 thn : 2 x seminggu
3-4 thn : 3 x seminggu
5-6 thn : selang sehari
7 thn ke atas : sebiji sehari
Dewasa 3 biji 2 kali sehari.

Omegaguard sangat bagus untuk melegakan rasa sesak nafas semasa selsema dan terbaik untuk mengatasi asma.
Juga sangat membantu untuk jadikan otak kita cerdas.Jika anda seorang pelajar,anda sangat memerlukan supplement ni.
Membantu untuk kurus juga tau..

TERBAIK UNTUK SEMUA





2. VITALEA
Saya suka vitalea kerana supplement ni ialah multivitamin semulajadi.
Saya ni jenis yang tidak gemar makan banyak(kadang2 tu pandai terlebih makan juga..hihi)Maksudnya,saya tak ikut jadual untuk makan.Piramid makanan? Lagilah ke laut..hoho..
Jadi,saya pastikan vitalea ni mesti ambil hari-hari.Pernah sesekali saya lupa makan,memang sangat jauh berbeza perasaannya.Kalau tak makan vitalea,saya jadi cepat letih.Tengahari pun rasa mengantuk sangat sebab tu saya dah berhari-hari tak update entri..asyik2 nak tidur je..hihi
Suami pun cakap benda yang sama.Kalau tak makan vitalea rasa tak berapa cergas,badan cepat letih.Sebab tu saya nak beritahu anda semua,cepat-cepatlah buat keputusan.Makan vitalea, Multivitamin TERBAIK untuk badan.
*Kanak2 tidak digalakkan tetapi kanak-kanak boleh ambil Meal Shake.


MULTIVITAMIN PILIHANKU


3. MEAL SHAKE
Yang ni pun sebenarnya multivitamin juga.Pilihan Terbaik untuk kanak-kanak.Tetapi orang dewasa juga boleh minum,sebab Meal Shake ni untuk semua golongan kecuali bayi dibawah umur setahun.
Sangat sesuai untuk anak2 yang memilih makanan.
Saya bagi minum anak2 saya. Meal Shake Sangat membantu mengimbangi kandungan vitamin dalam badan mereka.Lagipun kalau saya konsisten bagi anak2 kecil saya minum,masalah tidak mahu makan tidak berlaku.Tetapi kadang2 kalau saya lupa bagi minum selama berhari-hari..alamatnya kembali lagi sifat mereka ni tidak lalu makan nasi, memilih lauk pula tu.Sayur-sayuran semua ditolak ke tepi..huhu..dan bermulalah episod mommynya ni jadi risau tidak menentu..hihi
*Pilihlah Meal Shake untuk anak2, Anda pasti takkan menyesal.


MULTIVITAMIN TERBAIK


4. SUSTAINED RELEASE VITAMIN C & CHEWABLE VITAMIN C
Penting! Harus dibawa ke mana-mana.
Untuk mengelakkan selsema dan sangat baik untuk memastikan penyerapan setiap supplement ke tahap maksimum.Sejak konsisten mengambil vitamin C setiap hari,seisi keluarga kami amat jarang ke klinik untuk berubat.Jimat kos untuk perubatan.Lebih-lebih lagi sebab dapat bonus kulit cantik.Lebih putih,mulus dan gebu.
 
VITAMIN C TERBAIK

5. ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
Pilihan pertama setiap kali bangun pagi.Apa yang saya dapat rasakan, Esp ni sangat membantu untuk saya berdiet sambil menyusukan bayi saya. Saya dah minum esp ni selama setahun.
Gastrik pun sudah pergi jauh. Kadang-kadang tu ada juga gastrik tetapi disebabkan supplement Shaklee ni semuanya amat jarang berlaku.Terima kasih Shaklee.
*Untuk anda yang telah lama berubat kerana sakit gastrik@dugal ni,Bertindaklah segera hubungi saya SEGERA untuk rundingan percuma dan tempahan produk.


SOYA TERBAIK

6. OSTEMATRIX
Setelah penat seharian, Rasa nak berbaring dan lelapkan mata dengan segera.
Sebelum itu,Jangan lupa!
Makan ostematrix 4 biji sebelum tidur malam setiap hari.
Esoknya bangun tidur dengan badan yang selesa dan sihat. Masalah lenguh badan dan sembelit dapat diatasi dengan segera.Ostematrix sangat terbaik untuk mengatasi gastrik juga tau..
Supplement Terbaik, sumber kalsium
untuk tulang.


KALSIUM TERBAIK

*Ada lagi yang saya belum list..
Lain kali lagi kita sambung yerr..
Terima kasih sebab sudi berkunjung di sini.

Untuk mendapatkan stok dan konsultasi percuma,Sila hubungi saya Segera.

------------------------------------------------------

Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami

Bagaimana ingin menjadi ahli?


Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini

Sila hubungi saya segera :


Perunding Vitamin Anda : Erna Tinus

Pengedar Sah Shaklee Kawasan Negeri Sabah. Cod/by hand Ranau Sabah

Shaklee ID [ No : 992592 ]

Contact No : 016-8154633

Email : ennena.hc79@gmail.com

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 992592. Anda boleh dapatkan produk Shaklee dari saya

✓✓✓ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 992592 untuk dapatkan supplement anda ✓✓✓ 




"Kesulitan Adalah Permulaan Kepada Kehidupan"






5 comments:

irene said...

Makan supplemen ni supaya kekal cergas semasa beriadah. Bangun pagi pun rasa sihat saja..

Norwina Mohd Hadin said...

Anda seorang ibu yg hebat ..Tahniah kerana menjaga kesihatan keluarga . Selamat bercuti..seronok baca entry erna ..Teruslan berkongsi ya..jika boleh saya nak baca tulisan erna setiap hari disini utk berkongsi byk info kesihatan lagi ..mungkin esok saya dapat singgah ke sini lagi

Suhaily ahmad juffri said...

Saya pun akan bawa supplement bila bercuti...kalau tak sihat semasa bercuti x best la kan

Erna Enn said...

Terima kasih kerana sudi berkunjung.Saya akan rajin update entri sbb sesuatu yg hebat harus dikongsi...hihi

Erna Enn said...

Shaklee pilihan Terbaik!