Thursday, May 29, 2014

GLA COMPLEX SHAKLEE

EPO adalah sejenis minyak yang di perbuat dari bunga bernama Evening Primrose yang mempunyai pelbagai khasiat. EPO banyak digunakan untuk membantu menyelesaikan masalah sendi dan masalah berkaitan kewanitaan. Ramai beranggapan bahawa EPO adalah nutrisi seperti Omega, DHA, EPA dan sebagainya sedangkan EPO adalah sejenis minyak. Didalam EPO ini terdapat satu komponen yang dipanggil Gamma Linolenic Acid (GLA) dan GLA inilah yang membantu menyelesaikan masalah berkaitan kewanitaan dan sebagainya.

PERBEZAAN GLA SHAKLEE
Apa yang menariknya, GLA bukan hanya terdapat didalam EPO, malah turut terdapat didalam bunga lain termasuk Bunga Borage (Borage Flower). Minyak dari bunga Borage inilah yang menjadi bahan utama dalam supplement GLA COMPLEX keluaran Shaklee.

PERBEZAAN GLA SHAKLEE

Apakah perbezaan EPO dan Borage Flower Oil? Borage Oil mengandungi paras GLA yang lebih tinggi berbanding EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% yang didapati dari EPO. Kelikatan GLA adalah terbukti lebih baik dalam membantu masalah kesihatan berkaitan kewanitaan seperti Pre-MEnstrual Syndrome (PMS) dan masalah sendi seperti arthritis.

PERBEZAAN GLA SHAKLEE Selain itu,GLA Shaklee juga dilengkapi dengan Vitamin E dan Minyak dari bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6.

Siapakah yang memerlukan GLA?
1)Kencing Manis. Pesakit kencing manis tidak boleh menukar GLA dari asid linoleic. Suplemen GLA Shaklee memperbaiki fungsi saraf dan boleh mencegah penyakit saraf kencing manis

2)Arthritis. GLA Shaklee boleh menghilangkan sakit sendi, bengkak, dan kekejangan pada waktu pagi.Kajian menunjukkan bahawa menggunakan GLA dan EPA (asid lemak omega-3 daripada ikan dan minyak ikan) bersama-sama akan membantu untuk artritis reumatoid.

3)Payudara fibrocystic 4)Osteoporosis Kekurangan asid lemak perlu (termasuk GLA dan EPA, asid lemak omega-3) boleh menyebabkan osteoporosis. Kajian telah menunjukkan bahawa tambahan GLA dan EPA bersama-sama membantu mengekalkan atau meningkatkan jisim tulang. Asid lemak juga boleh meningkatkan penyerapan kalsium, meningkatkan deposit kalsium dalam tulang, mengurangkan kehilangan kalsium dalam air kencing, meningkatkan kekuatan tulang dan meningkatkan pertumbuhan tulang, semua yang boleh menyumbang kepada jisim tulang yang lebih baik.

4)PMS Sesetengah wanita mendapati gejala-gejala PMS mereka menjadi lega apabila menggunakan GLA Shaklee. Gejala ini seperti sakit payu dara dan perasaan kemurungan serta kerengsaan dan pembengkakan rahim.

5)Alahan. Orang yang terdedah kepada alahan mungkin memerlukan lebih banyak EFA dan sering menghadapi kesukaran menukar LA untuk GLA. Malah, wanita dan bayi yang terdedah kepada alahan kelihatan mempunyai tahap yang lebih rendah GLA di dalam susu ibu dan darah.

6)Attention Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD).Ketagihan lkohol.GLA Shaklee boleh membantu mengurangkan keinginan untuk meminum arak dan mencegah kerosakan hati.
7)Kanser.

8)Tekanan Darah Tinggi dan Penyakit Jantung. Kajian menunjukkan bahawa GLA, sama ada bersendirian atau dalam gabungan dengan dua omega-3 asid lemak yang penting, EPA dan DHA kedua-dua yang ditemui dalam ikan dan minyak ikan, boleh merendahkan tekanan darah dan hipertensi. Bersama dengan EPA dan DHA, GLA membantu untuk mencegah perkembangan penyakit jantung.

9)Ulser.

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

=========================================

Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami.Bagaimana ingin menjadi ahli?

Sertai ♥Superb Supplement Group!!

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Erna Tinus
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Negeri Sabah.
Cod/by hand Ranau Sabah Contact No : 016-8154633 (whatsapp/Wechat)
Email : ennchee79@yahoo.com
FB PAGE : https://www.facebook.com/vitaminsuperbranau
FB :Huiren Chee

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee & CEO ♥Superb Supplement Group.
Anda boleh dapatkan konsultasi percuma &  produk Shaklee dari saya.Hubungi Segera FAFR!!

Posted via Blogaway


Posted via Blogaway

No comments: