Tuesday, September 30, 2014

BUAT BISNES SHAKLEE SUSAH?

Susah tak, nak berjaya dalam Shaklee ni? Tips nya adalah :

1. Niat sendiri nak sihat dengan vitamin Shaklee.

2. Niat nak share dan bantu orang sihat dengan vitamin Shaklee.

3. Perlu ada ilmu kesihatan - info produk dan penyakit mesti ada di hujung jari. Ini serius, kena usaha lebih iaitu lebih membaca supaya faham dan mudah explain. Kalau malas memang tak ke mana sebab dunia Shaklee adalah dunia kesihatan. Bukan cerita duit semata-mata. Kalau sikit2 tanya upline tapi malas nak baca dan malas nak faham...akhirnya penat dan memang mudah give up. Sudahnya tak ke mana pun.

4. Produk yang menggerakkan perniagaan. Ini Mesti faham betul2.. Kalau fokus pada duit semata-mata memang tak bertahan.

5. Kena selalu hadiri kursus untuk sentiasa mempunyai idea dan berkembang.
Sejak join Shaklee sehingga dah lebih 15 tahun [ join Shaklee 1999] saya masih attend training atau wellness talk by Shaklee.Ini Sharing Pn.Norita Idris..My idola dalam shaklee.

6. Sentiasa mempunyai niat nak naik taraf diri dan organisasi. Ini bagi yang serius nak berjaya dalam dua bidang - kesihatan dan bisnes Shaklee.

Apa beza Shaklee dengan MLM lain?

Ok first of all, bisnes Shaklee bukan bisnes chipsmore.Kejap ada,kejap tak ada.
Ia adalah bisnes produk kesihatan maka wajib mempunyai ilmu. Kalau baru join member.jangan risau takde masalah, asalkan rajin membaca dan belajar.
Sesiapa pun boleh berjaya kalau berusaha!
Ini terbukti, Saya sendiri sudah join shaklee sejak ogos tahun lalu.Mula2 saya ada terfikir;bolehkah saya dapat income sampai Rm1000 sebulan?
Tapi sekarang ni tiap bulan terima rm2000 lebih sebulan.
Kadang2 rasa tak percaya pula.Sebabnya saya cuma seorang surirumah sepenuh masa.
Rutin harian ku cuma menjaga rumah dan segala isi dalamnya.

Shaklee beri 3C iaitu Cash, Car bonus dan Convention [ percutian]. Cash pula ada banyak cabang .... tunai dari retail, bonus dedikasi, bonus leadership, bonus naik rank, eh macam macam lagi la. Bonus kereta bila kita layak lengkapkan program yang Shaklee tetapkan. Paling best percutian Shaklee bertaraf 5 bintang ! Kalau anda perform well boleh dapat sampai tahap tinggi iaitu travel pun dengan bisnes class dan hotel pun dapat bilik suite.

Mengikut sharing kwn2 yg pernah travel team Shaklee dan agen yang berurusan dengan Shaklee, mereka mengakui Shaklee satu-satunya syarikat yang really spend banyak untuk leader yang komited. Nak lebih hebat Shaklee benarkan bawa suami, anak dan mak ayah even mak ayah mertua kalau point kita mencukupi. Syarikat lain tak buat pun macam ni.

MENCARI PEKERJAAN ATAU SIDE INCOME?

Saban hari harga barang makin meningkat. Tak lama lagi GST pula....bayangkan kehidupan kita pada masa tu? Takkanlah nak biarkan lagi teruk kan? Surely kita kena usaha dari sekarang. So why not cuba Shaklee? Tapi serius saya bagi tahu....untuk berbisnes produk Shaklee anda WAJIB makan produk Shaklee ini dulu. Supaya anda berniaga dengan jujur. Kalau anda berniaga produk kesihatan , cerita pung pang pung pang tapi semua tipu...percayalah ia takkan lama. Allah tak suka perkara yang tak betul. Kena makan dan amalkan , satu kelebihan supaya kita tahu dan kenal produk yang kita jual. Modal? Modal paling sedikit ialah pendaftaran keahlian RM65 dan vitamin yang anda sendiri kena makan sebelum berkongsi dan berjual dengan orang lain.

LATIHAN , KEMAHIRAN DAN PERKEMBANGAN DIRI?

Syarikat sentiasa menyediakan latihan yang berterusan malah kami sendiri sentiasa mempunyai latihan yang berterusan untuk membantu ahli organisasi kami sentiasa mempunyai ilmu yang bertambah dan kemahiran yang meningkat.

Nak join dalam team hebat kami?
Hubungi saya SEGERA

WhatsApp : 016-8154633
Email : ennchee.hc79@gmail.com
Facebook : Huiren Chee 
FanPage   : Vitamin Superb Ranau 

Saturday, September 27, 2014

CINCH TEA SHAKLEE TERLEBIH LARIS

Hai..hai..
Saya nak bagitau korang semua..
Dengar khabarnya Cinch Tea Shaklee 'Out Of Stok'!!
Alamak..! Oppss..

Tapi jangan risau produk laris akan cepat ada stok baru.

APA KELEBIHAN CINCH TEA NI?

 KLIK SINI Untuk tahu lebih lanjut.

Jom kita tengok testimoni kawan2 yang telah mengamalkan minum cinch tea ni secara konsisten.

Rasa nak sangat minum Cinch Tea ni sekarang juga.Tapi sabar2 saja dululah..hihi..

Kalau anda nak minum juga,Bolehlah berhubung dengan saya cepat2..
Saya akan bocorkan rahsia macamana makan Produk Shaklee ni secara PERCUMA!

HUBUNGI SEGERA!

WhatsApp : 016-8154633
Email : ennchee.hc79@gmail.com
Facebook :  Huiren Chee 
Fanpage  Vitamin Superb Ranau 

SHAKLEE TENOM

 
                                                   Pn.Irene Chew


Jika anda ingin mendapatkan produk shaklee dengan segera,boleh hubungi wakil shaklee di kawasan anda.
Anda boleh terus mendapatkan Produk Shaklee daripada Pn.Irene Chew Beliau adalah Konsultan Kesihatan kami iaitu Wakil Pengedar Shaklee Tenom yang bertauliah dan akan membimbing anda mencari produk yang sesuai,bimbingan cara pengambilan vitamin yang betul dan servis penghantaran yang cepat . Jemput ke kedai online beliau disini.
 FB Page 
#pengedarshakleeTenom
Sekiranya ingin menjadi wakil pengedar kami seperti beliau hubungi kami segera .
Email: ennena.hc79@gmail.com
Tel:016-8154633

Friday, September 26, 2014

APA ITU KOLAGEN?

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan.. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.
Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata. kulit, salurdarah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi,  dan gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti  buahpinggang,jantung serta sistem limfatik.

Terdapat  29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.

Kolagen I : terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi

Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata

Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim

Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah.
Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri.

FUNGSI KOLAGEN

Menghasilkan asid amino  penting seperti :
lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan     tulang glisin -melembapan kulit.
alanin, prolin  dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan  kulit   lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
arginin -memudahkan  tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
menampung air dalam tubuh.
meningkatkan penyerapan kalsium.
menguatkan salur darah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
meningkatkan isyarat induksi
menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik

KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN

Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
Memelihara kelembapan kulit
Menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
Menguatkan otot dan tulang
Membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
Memelihara  kelenturan sendi
Mengurangkan keradangan(inflammation)
Memberi tenaga
Membantu pola tidur
Memulihkan penyakit saraf dengan Membina semula lapisan protin pada saraf

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

TANDA TANDA PENUAAN

kulit kusam
tak bermaya
tiada seri
kulit kedut dan mula kendur
pigmentasi kulit
cepat letih dan lesu
sakit badan dan sendi
mudah lupa
kurang penglihatan


SERBUK KOLAGEN YANG DIAMBIL SEBAGAI SUPPLEMEN
Apakah kesan dan faedah mengambil Collagen Powder?

Collagen Powder terbukti berkesan untuk:
- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%
Justeru, kesan dan faedah pengambilan Collagen Powder:
ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

Thursday, September 25, 2014

TEA SHAKLEE YANG HEBAT

Cinch Tea Energy Mix Shaklee

Tingkatkan Tenaga Anda
Sekotak (28 pek)

Teh eksotik putih, merah dan hijau Matcha dipetik dengan berhati-hati dan diadun sempurna untuk menghasilkan minuman yang sungguh luar biasa. Ia bertindak pantas untuk memberikan rangsangan tenaga semula jadi di samping meningkatkan kesihatan keseluruhan.

Rangsangan tenaga secara semula jadi dan selamat
Sedap diminum, sama ada panas atau sejuk
Alternatif terbaik kepada snek manis dan kopi
Cepat bertindak untuk meningkatkan tenaga
Bungkusan berbentuk ‘stick’ yang mudah bagi setiap sajian
Tiada perisa, pewarna dan pemanis tiruan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

CINCH ENERGY TEA MIX didatangkan dalam sachet yang mudah bagi setiap satu hidangan dan boleh diminum secara panas atau sejuk.

Sesetengah orang akan cakap tea ni pahit sedikit, jangan risau. Biasanya boleh bancuh dengan tambah sedikit madu dan letak hirisan lemon. Nyaman!!
Elakkan penggunaan gula.

Jom ikuti cara penyediaan Cinch Tea Energy daripada My Super Upline Master Nor wina Hadin.Terima Kasih sebab sudi share video ni kak Wina.. :-D

Nikmatilah...

Call/Whatsapp 0168154633-Enn

Hubungi saya SEGERA untuk membuat tempahan.

WhatsApp : 016-8154633
Email : ennchee.hc79@gmail.com
Facebook :  Huiren Chee 
Fanpage  Vitamin Superb Ranau 

Terima Kasih kerana sudi singgah di blog kami.Lain kali singgahlah lagi..bye

Monday, September 22, 2014

TESTIMONI ENFUSELLE SHAKLEE

Hello semua..
Selamat bertemu lagi di ruangan ini.
Kali ini saya teruja untuk kongsi dengan anda semua tentang Set Enfuselle Shaklee.
Shaklee menyediakan 2 jenis rangkaian penjagaan muka yang sangat selesa dan sesuai untuk semua.
Anda boleh memilih Nutriwhite ataupun Enfuselle
Sebenarnya saya ni pengguna set penjagaan muka Nutriwhite,tapi saya ada testimoni terbaru dari anak Shaklee saya merangkap adik kandung saya yang baru sahaja beralih ke set penjagaan muka Enfuselle.
Memilih produk penjagaan muka ni kena berhati-hati juga sebab tidak semestinya orang lain guna dan sesuai, anda pun sesuai.Kena kenali muka kita jenis yang macam mana..
Tapi jangan takut atau ragu2 dengan Shaklee. SHAKLEE Selamat,Berkesan dan Semulajadi.
Terjamin tiada campuran bahan kimia terlarang. 'No Paraben'
SKIN CARE ENFUSELLE
- Sesuai pada yang berumur 25 Tahun ke atas atau yang punya masalah kulit berminyak, terlalu kering, dan sensitif..untuk memudahkan anda membuat pilihan, 2 kategori produk Enfuselle :
(A) "*NORMAL TO DRY SKIN*" :
Sesuai utk mereka yg mempunyai kulit yang kering dan sensitif.
Terdiri daripada :
1) Hydrating Cleansing Lotion :
Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
  * Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
  * Mencerahkan tona kulit
  * pH yang seimbang
  * Hipoalergenik
2) Hydrating Toner :
Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
  * Terbukti secara klinikal
  * Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  * pH yang seimbang
  * Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  * Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil
3) Hydrating Moisturizer :
Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.
Terbukti secara klinikal:
  * 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  * 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  * 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
  * Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
  * Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  * Hipoalergenik
4) Eye Treatment :
Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.  Terbukti secara klinikal:
  * 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  * 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  * 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  * 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  * Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  * Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  * Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  * Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.
(B) *"NORMAL TO OILY SKIN"* :
Sesuai utk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitif.
Ianya terdiri daripada :
1) Purifying Cleansing Gel :
Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  * Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  * Mencerahkan tona kulit
  * pH yang seimbang
  * Hipoalergenik
2) Purifying Toner :
Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
  * Terbukti secara klinikal
  * Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  * pH yang seimbang
  * Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel5
  * Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  * Membantu mengawal kulit berminyak
  * Hipoalergenik
3) Balancing Moisturizer :
Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
Terbukti secara klinikal:
  * 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  * 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  * 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  * Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  * Hipoalergenik
4) Eye Treatment :
Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus
Terbukti secara klinikal:
  * 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  * 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  * 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  * 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  * Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  * Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  * Juga sesuai untuk bahagian leher dan
  * Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.
TESTIMONI
Adik saya kata,dia baru guna selama 2 hari dan hasilnya sangat 'SUPERB'
Wow!!..
Dia memilih Set 'Normal to Oily'
Bagi anda yang ingin mendapatkan Produk Hebat ini,Bolehlah menghubungi saya SEGERA
WhatsApp : 016-8154633
Email : ennchee.hc79@gmail.com
Facebook :  Huiren Chee 
Fanpage  Vitamin Superb Ranau 


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=01efe0c4fb62ade937afa0bdf2ea0844

Friday, September 19, 2014

AKTIVITI MASA CUTI SEKOLAH

Hari ni saya nak kongsi cerita pasal aktiviti jalan2 kami sekeluarga sempena cuti sekolah.
Selalunya musim cuti ni saya malas nak keluar dari rumah sebab macam tidak pandai selesai semua tugasan..hihi
TAPI,Kesian pula tengok muka anak2 tiap kali cuti sekolah mesti terperuk saja dalam rumah.
Awal2 pagi lagi kami sekeluarga sudah bersiap sedia untuk enjoy sepanjang hari ini.Anak2 rasa teruja.Kegembiraan jelas terpancar dari muka dorang ni.
Saya sama seperti ibu2 biasa sibuk urus budak2 ni.Perlu ada orang mengarah baru pandai cepat untuk bersiap.
Yang paling kecil pun tahu masanya untuk keluar bermain,senyuman dan gelak ketawa asyik kedengaran.
Awal pagi kami bercadang ke rumah sepupu saya di bongkud sebab katanya ada aktiviti pertandingan memancing hari ni..
Malangnya kami terlambat tiba.Tapi tidak apa2 jugalah sebab selepas ni kami nak singgah di Eco Ranch pula untuk mandi manda.
Semasa berada di MTS Namaus Bongkud,saya ada mendengar Testimoni suami sepupu saya tentang masalah gastrik yang sedang dialaminya.
Suami sepupu saya ni sebenarnya bukan penghidap penyakit tu tapi mungkin dia ada tersalah makan ataupun 'skip' masa makan( melewatkan masa makan)
sehingga dia kena serangan gastrik yang agak teruk.
Sebelum hari ni,saya ada mengesyorkan dia ambik alfalfa untuk merawat gastrik nya sebab sepupu saya tu tiada bekalan ostematrix dalam rumah.
Sebenarnya OSTEMATRIX SHAKLEE sangat hebat untuk menangani masalah gastrik.

                ♥♥Ostematrix shaklee♥♥
■ 1 ostematrix bersamaan dengan 1gelas susu tinggi kalsium dan 80biji badam.
■ terdiri daripada kalsium paling seimbang dengan kadar penyerapan 99%.
■meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan
■ jisim/ kepadatan tulang manusia berkembang secara maksima pada umur 28tahun dan akan menurun selepas 30tahun dan akn menurun dgn semakin cepat selepas umur 40tahun.jadi ostematrix bertugas menghalang kehilangan jisim tulang .
Manfaat ostematrix
♥ menguatkan tulang - menghalang osteoporosis , kuatkan kuku, kerangka, gigi dan sistem saraf.
♥merawat tulang retak, kekejangan , gusi berdarah dan merangsang kepekatan darah.
♥meringankan stress , mengalakkan tidur selesa, penenang saraf, memperbaiki jantung berdebar, sakit kepala dan pitam.
♥memperbaiki masalah haid
♥ membantu membuang air kecil dan besar
♥pengakalian tubuh- menghalang obesiti diwaktu umur tua.
♥merangsang detoksifikasi
memperbaiki hyperactivity perut dan gastric
Semalam adalah hari pertama dia ambik ostematrix ni.
Dan dia telah bagi 'feedback' yang sangat positif.
Kenapa Ostematrix WAJIB utk gastrik? Sebabnya,Ianya membantu meneutralkan asid yang telah memasuki esofagus dan menyebabkan pedih ulu hati.
ESP+B.COMPLEX+OSTEMATRIX WAJIB untuk menangani Gastrik.
B.complex Sebagai penenang kepada pesakit gastrik.
Klu ada 'budget' lebih boleh 'add on' Alfalfa dan Papermint Ginger.
*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Seharian berjalan diluar agak memenatkan tetapi anak2 rasa gembira dan terhibur.Tidak apalah penat sikit yang penting 'happy'..hihi..
Kepada anda yang berminat nak daftar sebagai ahli Shaklee,Bolehlah berhubung dengan saya.
Saya adalah Pengedar Sah Shaklee Kawasan Ranau Sabah.
Orang2 Ranau boleh COD.
Penghantaran ke seluruh Malaysia dan Singapura melalui Gdex dan Poslaju
WhatsApp : 016-8154633
Email : ennchee.hc79@gmail.com
Facebook :  Huiren Chee 
Fanpage  Vitamin Superb Ranau 



https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=e17f6cb9daec3848cb0cb5db5ecbccdf

Wednesday, September 17, 2014

CERITA TENTANG NUTRIWHITE

Hai semua..
Kali ini saya rasa teruja untuk berkongsi dengan anda tentang Nutriwhite.
NutriWhite Ini ialah salah satu produk penjagaan kulit muka Shaklee.
KENAPA SAYA RASA TERUJA?
Ok.Kali pertama saya tengok nutriwhite ni,saya terkejut sebab MAHAL sangat!
hehe..
Selama setahun saya dalam shaklee ni tapi tidak pernah terlintas pun dalam fikiran saya untuk cuba produk ni.
Sehinggalah baru2 ni set penjagaan muka yang saya selalu guna habis.
Jadi,saya pun mengambil keputusan untuk cuba Gentle Deep Foam Cleansing.
Saya dah tak berapa kisah pasal harga sebab shaklee yang bayar..hihi..(kalau nak shaklee yang bayar,Hubungi saya untuk info lanjut)
Kebaikan pencuci muka NutriWhite Shaklee~ Gentle Deep Foaming Cleanser.
Apakah keistimewaan produk ini?
*Menjadikan kulit wajah kita segar dan bersih
*Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
*Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
*Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangi pigmen
* Memberi cucian lembut dan menyegarkan serta tidak menghakis atau mengelupas
Rasa segar dan nyaman sebaik sahaja wajah ni dicuci dgn Nutriwhite Shaklee.
Kulit pun rasa lembut dan licin.
Yang paling penting pencuci muka Nutriwhite Shaklee ni bebas dari bahan kimia dan sintetik berbahaya.
Memang selamat untuk kulit muka kita.
Kepada anda yang memang memilih sesuatu produk kerana jenama janganlah risau. Produk Nutriwhite Shaklee ini memang setanding dengan Estee Lauder dan SKII.
Ia dihasilkan dari sumber semulajadi yang tidak memberi kesan sampingan. saya sendiri telah menggunakannya dan customer yang telah mencubanya juga sangat berpuas hati.
Selepas beberapa hari saja menggunakan Cleansing foam ini,saya rasa sangat menyesal sebab tidak mencubanya sejak awal2 saya kenal shaklee.
Dengan Cleanser ni,Saya rasa sangat selesa dan sungguh berpuas hati.
Sebenarnya saya ada masalah pigmen yang degil.Pigmen ni mula ketara sejak saya mengandung anak bongsu saya.
Betulah pula apa orang cakap,kalau mengandung bayi perempuan muka mommynya jadi tak cantik..kihkihkih..mungkin jugalah kan..sebab sebelum ni saya sudah mengandung 3 orang bayi lelaki tiada pula masalah pigmen.
Setelah berpuas hati dengan cleanser shaklee tu,saya pun mengambil keputusan untuk cuba produk yang lain lagi.
Saya tambah Overnight Renewal Whitening Cream dan Ultimate Protection Whitening Lotion
Hari ini kali pertama pakai Ultimate Protection Whitening Lotion.
Saya rasa lebih sempurna dan teruja.
Overnight Renewal Whitening Cream pula kedua malam saya guna.Saya bangun pagi tadi dengan rasa lebih confident.
Set penjagaan wajah NutriWhite Shaklee ada banyak jenis :
Jom tengok list kat bawah ni
1. Gentle Deep Foam Cleansing
2. Soothing Radiance Whitening Softener
3. Daily Defense Whitening Essence
4. Ultimate Protection Whitening Lotion
5. Overnight Renewal Whitening Cream
6. Gentle Action Makeup Remover
7. Spot Whitening Treatment
Jom..Berubah kepada produk yang terbukti BERKESAN,SELAMAT dan SEMULAJADI.
Produk Shaklee dijamin tiada bahan kimia..
Semoga perkongsian ini boleh membantu anda memilih produk penjagaan muka.
Saya akan sentiasa update testimoni di sini.
Kita tengok dulu apa kata,Kawan2 saya tentang NutriWhite Shaklee ni..
Nak tempah NutriWhite?
HUBUNGI saya SEGERA!
WhatsApp : 016-8154633
Email : ennchee.hc79@gmail.com
Facebook :  Huiren Chee 
Fanpage  Vitamin Superb Ranau 


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5b66ec8455908bc3618fd7642adab7a8

Monday, September 15, 2014

BETULKAH LELAKI TAK MINAT 'SHOPPING'?

Hai blogger sekalian..selamat hari Malaysia.

Saya agak terpegun dan tertarik tentang artikel ni.
Semasa blog walking saya jumpa info menarik ni,dan nak kongsi dengan anda semua..
Tolong tinggalkan komen atau pendapat anda selepas habis membaca yer..

Analisa Shopping - Kelompok lelaki dan perempuan

Lelaki ada kuasa macam superhero The Flash. Mampu pergi dua tiga tempat dalam satu masa. Macam mana benda ni boleh berlaku?
Ya. Disebabkan mereka ada kuasa scan yang hebat, mereka tak perlu duduk satu shopping complex tu lama-lama kalau dah takda yang mereka minat.
Mungkin dalam masa sejam dua, mereka mampu pergi ke dua tiga shopping complex berasingan.
Perempuan? Masih bijak berbelanja. Mereka perlu fokus! Tu yang lama...baru satu kedai !!yang lelaki penat dah tunggu...he3

Kualiti atas jenama. Ya perempuan pilih kualiti. Dan mereka arif tentang itu. Tak kira walaupun tu brand cikai. Tapi kalau ada kualiti, sambar ajaa! Lelaki? Bagi lelaki, kualiti ada pada jenama. Jenama jual kualiti. Sebab tu juga lelaki tak masuk semua kedai. Mereka masuk kedai yang dia rasa ada kualiti pada jenama. Padahal dua-dua made in China !!Loserrrr....

Perempuan tak ada teknik scan and touch. Itu satu teknik yang sangat unik ada pada para lelaki. Macam mana teknik tu? Lelaki tak perlu masuk atau singgah pada semuaaaaaa kedai yang ada dalam satu shopping complex tu. Lelaki ada satu macam pakai cermin mata ajaib pada mata mereka. Mereka hanya perlu berjalan dan scan semua baju yang ada. Dari luar kedai diorang dah boleh scan. Hanya jalan. Dan bila ada tertarik, mereka akan berhenti, masuk, pegang. Apa yang mereka pegang? Ya. Mereka pegang tag harga..hahaa

Siapa Setuju Angkat Tangan...haha

Perempuan ialah jenis bijak berbelanja. Berbeza dengan lelaki, mereka berkemungkinan akan masuk dalam kedai yang sama sepuluh kali untuk membuat perbandingan dengan kedai yang lain yang menjual barang yang hampir sama. Mereka selalunya akan pergi shopping dengan kawan-kawan atau ahli keluarga perempuan yang lain. Mereka akan tanya pendapat. Sampai pasti. Sehinggakan mereka sanggup telefon orang yang kononnya lebih arif tentang barang itu. Ya. Barang yang mereka beli lebih berbaloi.
kebanyakan perempuan tidak suka shopping ditemani suami,sebab lelaki tidak pandai bagi pendapat.Apalagi kalau dah bosan menunggu..ditanya cantik ker tak? Jawapannya SEMUA CANTIK..hahaa

Lelaki? Nampak. Pergi kedai lebih kurang. Patah balik. Banding harga. Beli. Ya kebanyakan lelaki hanya tahu banding harga. Kebanyakan.

Selain daripada perempuan bijak berbelanja, kerana mereka perlu memastikan barang yang mereka beli tu betul-betul berbaloi, lelaki juga ada sifat bijak berbelanja tapi dari sudut yang lain. Sudut apa? Macam ni. Kebanyakan lelaki akan allocate berapa meraka akan belanja untuk haritu. Ambil contoh RM300. Macam mana pun mereka akan fit dengan RM300 tu kalau belanja. Kalau lebih pun mungkin sepuluh dua puluh ringgit. Perempuan? Masih memilih untuk beli barangan yang berkualiti dan berbaloi dan harga letak ditangga seterusnya.he3...sebab tu lelaki barang dia 1 -2 jer , tetapi perempuan barang dia boleh penuh satu almari...ahaks

Sebenarnya dari kesemua di atas , lelaki merupakan pembeli yang paling cerewet , sebab apa?! sebab itu lah satu-satunya barang yang akan mereka pakai bertahun-tahun lamanya (setia beb) , tidak pulak bagi perempuan...pakai buang !!maksudnya...kalau boleh setiap hari nak beli , padahal barang yang mereka beli sama jer yang sebelum nie.Nampak tak !!betapa tak setia nya perempuan...maaf !! Jangan mare..
Kredit : Azie Namico

Kesimpulannya,Lelaki pun shopping juga cuma caranya berbeza dengan perempuan..hihi

Jika anda berminat nak shopping Shaklee,Sila hubungi saya SEGERA.

WhatsApp : 016-8154633
Email : ennchee.hc79@gmail.com
Facebook : Huiren Chee 
FanPage   : Vitamin Superb Ranau 

SHAKLEE LAGI

Hai semua..Selamat bertemu kembali dalam ruangan ini.
Kali ini saya nak cerita sikit tentang keistemewaan selepas mendaftar sebagai ahli shaklee.
Cerita ni berkaitan dengan perasaan atau testimoni saya selepas bergiat cergas dalam bisnes SHAKLEE.
Sebenarnya,saya sudah mengikuti atau mendaftar sebagai ahli kepada bermacam-macam jenis dan jenama MLM.
Saya selalu merasakan semangat yang berkobar-kobar pada mulanya..iaitu pada bulan pertama join apa saja jenis MLM.
Tapi...lama kelamaan semuanya jadi sejuk dan akhirnya buat endah tak endah..huhu..
MENGAPA ITU HARUS TERJADI?
Disebabkan masa yang terhad,sokongan dan dorongan daripada upline juga salah satu penyebab.
Jaminan dan kesan selepas penggunaan produk pula menjadi punca utama.
Kebanyakan produk yang baru atau MLM baru menjanjikan bermacam kebaikan tetapi akhirnya menjadi seperti hangat2 taik ayam..huhu




TETAPI...

Bersama SHAKLEE ni saya rasa hebat.
KENAPA??
Saya join member shaklee dengan modal rm65 je..
Sudah setahun menjadi pengedar dan pengguna tegar.Wow!! berbaloi-baloi..
Saya dah dapat pulangan balik rm65 tu berlipat kali ganda tau.Tak caya? Join dulu.Selepas tu baru cakap betul atau tidak.
Dalam group kami juga ada sokongan dan dorongan yang kuat dari upline2 yang kini sangat berjaya dalam bisnes shaklee ni.



CARA 1
Dengan membayar yuran keahlian sebanyak rm65 untuk seumur hidup. tambah kos postage untuk semenanjung rm10 dan untuk sabah dan sarawak rm20.Selepas itu anda akan menerima starter kit/beg shaklee direct dihantar dari HQ Shaklee terus ke rumah anda.
Dengan mendaftar sebagai ahli, anda sudah pun bergelar pengedar sah shaklee di samping boleh beli semua produk shaklee pada harga ahli. jimat berganda-ganda. jadi ahli untuk makan sendiri pun boleh.
CARA 2
Untuk keahlian percuma pula. setiap pembelian produk shaklee minimum rm680 dan ke atas bersamaan 200uv atau points, anda secara automatik menjadi ahli shaklee untuk seumur hidup.
Yang lagi best, bukan sahaja dapat jimat yuran keahlian yang berharga rm75/rm85 tu akaun bank anda juga akan menerima kemasukkan RM pada 15hb bulan berikutnya. kalau kira-kira, sudah jimat rm100+ kann..
Selain itu, anda berpeluang untuk dapat 3 bonus utama shaklee iaitu car bonus, cash bonus and convention bonus. kalau cash bonus tu, anda akan dapat bonus bulanan yang akan masuk direct ke dalam akaun bank anda.
Untuk car bonus, shaklee akan bagi RM untuk anda beli kereta idaman anda. untuk convention bonus, shaklee akan taja 100% umrah/percutian 5 bintang anda.



KENAPA PERLU JADI AHLI SHAKLEE?
Kebiasaannya, kita nak jadi ahli shaklee adalah untuk membolehkan kita membeli sebarang produk shaklee pada harga ahli iaitu up to 33% less dari harga retail price. dan ada juga yang ingin membuat side income dengan shaklee.
Kebanyakkan dari kita akan mula menyedari Kebolehan bisnes shaklee selepas menggunakan produk shaklee dan merasai kesan yang sangat menakjubkan selepas mengambilnya. Sebabnya perbezaan sangat ketara dirasai jika dibandingkan sebelum menggunakan shaklee dan selepas menggunakan shaklee.
BAGAIMANA MASA DEPAN DALAM BISNES SHAKLEE?
Menurut fakta yang saya baca, pakar nutrisi meramalkan peningkatan sebanyak 800% terhadap penggunaan supplements pada masa akan datang. hal ini menunjukkan bahawa, tahap kesedaran rakyat malaysia terhadap kepentingan mengamalkan gaya hidup yang sihat semakin tinggi.
Jadi, kalau buat bisnes shaklee ni kadang-kadang tak perlu explain panjang-panjang sebab semua sudah sedia maklum tambahan lagi, nama shaklee sebagai syarikat supplements di malaysia semakin popular dan menjadi fenomena di facebook, twitter, blog, instagram, whatsapp dan semua platform media massa.
Pengalaman saya sendiri, bila deal dengan customers rata-rata antara mereka sudah pernah mendengar nama produk shaklee ini dan mengakui keberkesanannya tapi masih blur dan tidak tahu dari mana hendak mendapatkan produknya.
Oleh itu, disini lah fungsi kita sebagai pengedar Sah Shaklee .Kita tidak perlu paksa orang untuk beli barang tapi sebaliknya kita hanya perlu berkongsi khasiat pengambilan vitamin-vitamin ini dengan ikhlas tanpa mengharapkan apa-apa balasan.
Jika anda berhajat untuk berbisnes dengan shaklee secara serius. Selain anda akan mendapat financial freedom, anda juga dapat kebebasan dengan masa kerana anda langsung tidak terikat pada sesiapa kerana dalam bisnes shaklee ini, anda adalah boss kepada bisnes anda sendiri.
Kalau anda taknak buat bisnes atau ambil cuti panjang, tiada siapa yang nak marah. kalau anda decide nak buat betul-betul, anda yang akan dapat lebih. semuanya you decide! nak atau tak nak.
MACAM MANA NAK MULA DENGAN BISNES SHAKLEE?
1) Mula-mula, anda WAJIB untuk menjadi ahli shaklee terlebih dahulu untuk membolehkan anda membeli produk shaklee pada harga ahli dan melayakkan diri anda untuk mendapat 3 bonus utama dalam shaklee.
Untuk menjadi ahli, anda ada dua pilihan seperti yang dibincangkan di atas iaitu dengan cara 1. atau dengan cara 2. selepas itu, anda cuma perlu memaklumkan saya dengan menghubungi saya SEGERA
WhatsApp : 016-8154633
Email : ennchee.hc79@gmail.com
Facebook : Huiren Chee 
FanPage : Vitamin Superb Ranau 



Sejurus selepas pendaftaran dibuat, saya akan menjemput anda untuk menyertai group bisnes kami di facebook group dan whatsapp group untuk online coaching mengenai bisnes ini. Ianya termasuk strategi untuk menjana 2-4 angka sebulan dan banyak lagi.
Ini kerana, dalam group tersebut, sudah ramai yang berjaya dalam bisnes ini dan semestinya mereka mempunyai lebih banyak pengalaman. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk berguru dengan mereka ini.
Jika anda ada apa-apa masalah boleh terus bertanya di dalam group tersebut. yang paling penting jangan segan-segan kerana kami diibaratkan seperti satu family. saling bantu-membantu antara satu sama lain dalam bisnes ini.
Akhir sekali, saya ingin memberi peringatan kepada diri saya sendiri dan anda semua juga supaya reset balik niat sebelum menyertai bisnes ini. Niat utamanya adalah untuk membantu orang lain di luar sana menyelesaikan masalah dan berada dalam keadaan sihat walafiat dan bukannya kerana wang semata-mata.
Kerana bila kita memberi manfaat kepada orang lain, Saya percaya kita akan mendapat balasan yang setimpal.Tuhan itu maha adil dan maha pemurah.Apa yang saya tahu siapa yang nak join shaklee, modal paling besar yang anda harus sediakan adalah kesanggupan untuk menyediakan sekeping hati.
Semuanya bergantung kepada diri sendiri.

YOU DECIDE! Bertindak sekarang atau selesa dengan apa yang anda ada sekarang.. semuanya, 
YOU DECIDE!
Tepuk Dada Tanyalah Hati..
APA-APA PUN DARI KITA SAJA BAITU..


http://ranauhealthyvitamins.blogspot.com/2014/09/daftar-ahli-shaklee.html  
                          "Kesulitan Adalah Permulaan Kepada Kehidupan"

Sunday, September 14, 2014

CHEWABLE VITA C PLUS

Hello Semua..Selamat berhujung minggu dengan keluarga tercinta.
Kali ini saya nak kongsi dengan anda semua tentang Chewable Vita C Plus Shaklee.
Kebaikan vitamin C dalam Chewable Vita C Shaklee
Chewable Vita C Shaklee telah mengalami revolusi baru apabila formulasinya ditingkatkan dengan tambahan Bioflavanoid Complex. Kini ia menjadi supplement vitamin C paling lengkap di pasaran. Ia sekarang menggunakan nama baru iaitu Chewable Vita C Plus.
Menariknya Chewable Vita C ini bukan sahaja boleh dinikmati oleh kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas tetapi turut boleh dinikmati oleh orang dewasa yang tidak suka vitamin berbentuk pil yang perlu ditelan dengan air. Mudah sahaja untuk makan Chewable Vita C ni. Hanya perlu hisap atau kemam sahaja di dalam mulut.Ataupun,boleh kunyah juga.Anak2 saya lebih suka kunyah..hihi
Secara asasnya kebaikan Chewable Vita C ini sama dengan Sustained Released Vita C.
Antara Kebaikkanya adalah;
Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
Chewable Vitamin C Shaklee membantu menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
Meningkatkan sistem imun badan.
Sangat sesuai untuk orang yang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasa
Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk ditelan atau di kunyah.
1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg
Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda
Keistimewaan Chewable Vita C
Rasa Chewabe Vita C tak pahit dan masam macam SR Vitamin C shaklee
Boleh buka sebotol demi sebotol untuk menjaga kesegaran vitamin
Boleh makan ikut pilihan masa sendiri (contoh 3 biji lepas sarapan, 2 biji lepas makan malam)
Boleh kongsi dengan anak-anak berusia empat tahun dan ke atas  juga
Vitamin C Mudah Rosak disebabkan:
Mudah musnah oleh pencemaran udara dan air. Perokok yang merokok sekotak rokok sehari membakar 500mg vitamin C dalam tubuh.
Mudah musnah disebabkan stress (tekanan) - fizikal dan mental
Mudah termusnah oleh oksigen.
Pendedahan buah-buahan dan sayuran yang telah dipotong dan dibiar terdedah terlalu lama pada udara sebelum digunakan akan mengurangkan kandungan vitamin C. Selain itu, memasak terlalu lama @ suhu tinggi juga merosakkan vitamin C dalam makanan
Keperluan Vitamin C dalam badan kita:
Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi
Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
Menguatkan struktur gigi dan gusi
Perokok @ mereka yang bergaul dengan perokok memerlukan vitamin C
Membina kolagen (sebagai bahan pengikat/pelekat) dalam membinan dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
Pengambilan vitamin C yang mencukupi dalam diet seharian dapat mengurangkan risiko tekanan darah tinggi
Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi
Individu yang sering stress (tertekan), penat, letih, lesu serta sibuk dengan urusan harian memerlukan vitamin C. Pengambilan vitamin C yang mencukupi dapat membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress)
Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh
Memberi perlindungan terhadap penyakit jantung dan mengehadkan 'oxidation' terhadap kolestrol jahat
Membentuk Sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)
Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi.
Membantu dalam proses pemulihan kudis
Pengambilan vitamin C sebanyak 1000-5000mg sehari dapat mengurangkan risiko /melawan penyakit barah seperti kanser oral cavity, kanser kerongkong, kanser saluran penghadaman, kanser serviks, kanser usus besar (rektum), kanser payudara dan kanser paru-paru
Bertindak sebagai "Protector Gate" - setiap masa mesti berada dalam badan kerana sifat vitamin C adalah larut air
Kredit : Google
*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Boleh hubungi saya SEKARANG untuk Tempahan dan konsultasi percuma.



https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4c524a05dcf524174f747e4006689e8f

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?
Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :
Perunding Vitamin Anda : Erna Tinus
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Negeri Sabah. Cod/by hand Ranau Sabah
Shaklee ID [ No : 992592 ]
Contact No : 016-8154633
Email : ennchee79@yahoo.com
FB FANPAGE : Vitamin Superb Ranau
FB :  Huiren Chee 
Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 992592. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya
✓✓✓ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 992592 untuk dapatkan supplement anda ✓✓✓

Thursday, September 11, 2014

KENAPA SUPPLEMEN TIDAK BERKESAN

Isu ni saya kupas SPECIAL kepada anda yang rasa kurang keyakinan atau rasa badan tidak serasi dengan supplemen.

Kenapa supplement tak berkesan bagi sesetengah orang.???
Ada yang dapat kesan cepat. Ada yang dah makan hampir sebulan pun masih belum berkesan atau tiada kesan yang diharapkan.

Jom..kita tengok kenapalah makanan tambahan ni tak memberi kesan yang terbaik.
Antaranya:

1) Pengambilan air yang tak mencukupi.
Kalau yang dah bergelen2 minum air tu baguslah tapi janganlah sampai melebih-lebih pula. Minum 2-3 liter air PUTIH sehari. Ataupun lebih baik ikut berat badan anda. 1 liter air untuk setiap 25kg.
Air Putih tau,bukan air yang bergula. Kalau minum air bergula, darah akan jadi pekat dan menyebabkan nutrien sukar nak menyerap dengan baik.

2)  Penggemar kafein tegar.
Kafein menghalang penyerapan nutrien secara maksimum. So, bila dah cakap terhalang lebih baik jangan ambik supplimen atau apa2 ubat bersama kafein.
Pengambilan kafien boleh merosakkan vitamin yang ada dalam badan kita Pengambilan kafien secara berterusan akan membazirkan kandungan vitamin yang kita ambil selama ini. Sia2 sahaja.. Macam mana nak nampak kesan yang diharapkan?

3) PERLU KONSISTEN
Nak kesan cepat tapi makan supplemen Kadang2 aje. Hari ni makan, esok lupa, lusa makan, tulat lupa balik!
Tubuh kita memerlukan sekurang-kurangnya 90 hingga 120 hari untuk kesan yang terbaik dapat kita lihat. Kesan penyerapan vitamin bagi setiap individu juga adalah tak sama, maka kena lah konsisten kalau nak kesan dilihat dengan lebih cepat.

4) Masa makan yang tak sesuai
Ada setengah orang mengatakan waktu makan supplimen ni flexible, tapi anda sendiri pun buat lah research sikit2 pasal produk.
Contoh:, kalau saya tak buat research,saya takkan tahu pasal ni.. zinc complex sesuai makan masa perut kosong. Makan waktu pagi sebelum makan apa2. Kalau makan dengan contohnya roti, zinc tu tak kan bagi kesan sebab roti boleh musnahkan khasiat zinc.
MASA TERBAIK MAKAN SUPPLIMENT NI,KETIKA PERUT KOSONG. :) lagi satu, Be Konsisten!!!

5) Elakkan makan supplement sekaligus
Kadang-kadang kita jadi pemalas nak makan supplement ikut jadual. Lepas breakfast semua nak telan, padahal dah tahu cara makan,tapi tak nak ikut.Degil jugak nak makan sekali ngap semua!

Apabila kita makan supplement secara serentak, kepekatan darah kita akan meningkat pada masa tertentu. Kalau anda jenis minum air banyak tu tak pe lah jugak.
Ada juga yang ambil segala jenis supplement malam sebelum tidur, lepas tu minum ke air?Sudah tidur,macam mana nak minum air..hahaa..
So,silalah ikut jadual pemakanan supplement seperti yang telah di bagitau perunding vitamin anda tu yer. Lagi pun, takkan tak kesian kat buah pinggang sendiri,perlu hadapi segala supplement dalam satu masa?
Aturkan masa makan yer, ikut lah jadual yang betul.

6)ELAKKAN Mengambil supplemen bersama ubat
Kalau anda ada ubat doctor yang nak kena makan, sila jarakkan masa dengan supplement. Ini bertujuan untuk mengelakkan darah dalam badan bercelaru, tak dapat nak serap supplement dengan berkesan.

Contoh kalau makan ubat doctor pagi, ambil lah supplement tengah hari, petang atau malam. Kata kan lah ubat doctor nak kena makan pagi, tengah hari, petang and malam. Maka, jarakkan dalam 1 hingga 2 jam selepas makan ubat doctor untuk makan supplement pula.

7) BADAN BANYAK TOKSIK
Macam mana pula boleh tau badan banyak toksik??
Makan Supplimen banyak2 pun tak berkesanlah.. hihii.
Kalau anda makan seafood atau anda penggemar tegar seafood, berhati2 akan level toksik dalam badan anda k...
Terbaik sebelum makan semua supplemen tu,anda buat detox dulu.Makan HERBLAX untuk detox usus dan alfalfa untuk detox darah.

8) Metabolisma badan
Ianya juga mainkan peranan.
Kalau anda nak kurus, metabolisma badan memainkan peranan penting. Jangan pula bila dah ambik Set Kurus,anda dah tak bergerak langsung.Buatlah senaman walaupun senaman tu sekadar sapu sampah, sapu dan mop lantai rumah ataupun boleh jalan2 saja setiap petang.

9) Pantang larang pemakanan supplement

Sesetengah supplements tak boleh diambil pada suatu masa sebab penyerapan salah satu daripadanya akan terbantut.
Contohnya Vita Lea tak boleh diambil bersama susu, ia akan mengganggu penyerapan zat besi dalam badan.

Inilah sedikit sebanyak antara sebab musabab kenapa supplement yang kite makan tu tak dapat kesan yang terbaik kepada badan kita.

Lebih elok kalau,Detoks dulu badan baru boleh makan supplemen yang lain.

Semoga perkongsian ini dapat membantu kita semua.Jika anda ingin membuat tempahan produk,anda bolehlah SEGERA menghubungi saya..

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Erna Tinus
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Negeri Sabah. Cod/by hand Ranau Sabah
Shaklee ID [ No : 992592 ]
Contact No : 016-8154633
Email : ennchee79@yahoo.com
FB FANPAGE : Vitamin Superb Ranau
FB :  Huiren Chee 

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 992592. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya
✓✓✓ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 992592 untuk dapatkan supplement anda ✓✓✓

Tuesday, September 9, 2014

DAFTAR AHLI SHAKLEE

Daftarkan keahlian anda dengan Shaklee bersama  dengan hanya RM75 (Semenanjung)/ RM85 (Sabah & Sarawak) dan nikmati pelbagai ganjaran menarik:

Diskaun untuk produk-produk Shaklee
Peluang menjana pendapatan sampingan bersama-sama saya.
Isikan borang di bawah untuk mendaftar…

Nama Penuh

No. Kad Pengenalan

Alamat email

Nama Pasangan

No. Kad Pegenalan Pasangan

No. Akaun Bank untuk pembayaran bonus (sila nyatakan nama bank)
Contoh: 124567899 (Maybank)

Alamat Tetap

Alamat Penghantaran (Jika berlainan dari di atas)

No. Telefon

Pembayaran Yuran Keahlian (RM75 WM / RM85 WM)
Pembelian Produk Berjumlah RM656 (Keahlian Percuma)

Bukti Pembayaran Untuk Pendaftaran,
Hubungi saya SEKARANG untuk mendapatkan no.akaun bank saya.

No.Telefon Saya : 0168154633

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Erna Tinus
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Negeri Sabah. Cod/by hand Ranau Sabah
Shaklee ID [ No : 992592 ]
Contact No : 016-8154633
Email : ennchee79@yahoo.com
FB FANPAGE : Vitamin Superb Ranau
FB :  Huiren Chee 

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 992592. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya
✓✓✓ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 992592 untuk dapatkan supplement anda ✓✓✓

MAKANAN TAMBAHAN DAN KANSER

MAKANAN TAMBAHAN@SUPPLEMEN ALTERNATIF TERBAIK UNTUK PESAKIT KANSER

Pemakanan tambahan Shaklee boleh membantu anda untuk membaikpulih 
sistem badan dan mengembalikan tenaga dan dapat membantu membina 
sel-sel baru dalam badan.

VIVIX(Pilihan Unggul)

Vivix adalah minuman daripada Raja anggur Muscadine Grapes yang mengandungi kandungan Resveratrol yang terbaik. 
Anggur merupakan salah satu daripada buah-buahan istimewa dan paling banyak manfaatnya. Ia boleh dimakan dalam keadaan segar mahupun kering. Ia berfungsi sebagai lauk-pauk serta dapat dijadikan sebagai ubat-ubatan bahkan dapat juga dijadikan sebagai minuman.
 Kajian telah menunjukkan bahawa Resveratrol mempunyai kandungan antioxidant yang paling tinggi. Daripada kajian juga mendapati bahawa kandungan Resveratrol didapati daripada kulit dan biji Anggur Muscadine .  
·    Antioxidant diperlukan pada kadar yang tinggi untuk mendapat kesihatan yang optima dan dapat membantu mencegah penyakit. Antioxidant dapat membantu dan membaik pulih sel rosak yang berpunca dari radikal bebas.
·    Resveratrol dapat mencegah dari sel kanser merebak kerana resveratrol dapat menghalang dari pembentukkan sel yang tidak normal dalam tubuh manusia merebak.

 VIVIX  10 X MORE POWERFUL 
berbanding dengan Resveratrol.
   Cara makan : 2 sudu teh sehari – selepas makan.

VITA-LEA IRON FORMULA

·    Vita-Lea yang telah menjalani ujian klinikal adalah dirumus secara saintifik untuk keberkesanan dan keperluan tubuh.
·    Memberi 28 jenis vitamin yang penting dalam satu rumusan yang seimbang.
·    Dirumus secara saintifik dan diuji untuk keberkesanannya.
·    Membantu mempertingkatkan kesihatan badan untuk jangkamasa panjang.
·    Menolong melawan pengoksidaan yang berbahaya: dua kali ganda Nilai Harian bagi vitamin C dan E, iaitu antioksidan yang kritikal untuk membantu mencegah kerosakan sel akibat dari pengoksidaan yang berbahaya.
          Cara makan:  1 biji 2 kali sehari.

DTX COMPLEX

Berfungsi untuk membersih, merangsang dan menjana semula sel-sel hati bila diperlukan.
·    Pesakit kanser memerlukan tahap kesihatan hati yang optimum untuk membersihkan darah daripada kesan toksik daripada chemotherapy.
·    Kebanyakan pesakit kanser bukan meninggal disebabkan oleh sakit kanser itu sendiri tetapi disebabkan oleh kerosakan hati kesan daripada rawatan chemotherapy.
      Cara makan :  1 biji 3 kali sehari.

NUTRIFERON

Produk yang unik, dicipta oleh individu yang menemui interferon. Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semula jadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada 4 estrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukkan interferon dalam badan secara semulajadi. 

1.Pumpkin Seed
2. Plantago Seed
3. Safflower Flower 
4. Japanese Honeysuckle Flower

·    Para saintis dan komuniti peubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi sistem imun yang sihat. Nutriferon merupakan satu-satunya pemakanan tambahan yang diciptakan oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.
·    Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam Nutriferon.
·    Interferon dapat memberhentikan penghasilan dan pengembangan kanser di dalam tubuh manusia.
·    Inteferon akan diaktifkan dalam badan apabila sel diserang oleh mikrob, virus, sel kanser, dll. Ada 2 fungsi utama Interferon.
- Interferon akan memberi signal kepada sel-sel bersebelahan dan akan mengaktifkan mekanisma-mekanisma sistem pertahanan badan yang lain.
-Interferon akan mengaktifkan “soldier” pada sistem pertahanan badan untuk memusnahkan bendasing dalam badan.
·     Interferon dapat melindungi tubuh manusia setiap hari dari serangan berjuta bendasing yang boleh mengakibatkan penyakit yang serius.
        Cara makan : 1 sachet 2 kali sehari

GARLIC

·    Garlic telah digunakan sejak turun temurun untuk tujuan kesihatan. Antara penyakit yang boleh dibantu dengan pengambilan garlic ialah penyakit cardiovascular system dan kanser.
·    Antara bahan aktif garlic ialah :
allicin – dalam garlic yang segar
allicin diallyl disulphide (ia mengeluarkan bau seperti sulfur menyebabkan ada orang yang tidak suka mengambil garlic)

·    Garlic juga mengandungi pelbagai bahan yang lain. Dianggarkan lebih 200 bahan terdapat dalam garlic termasuklah selenium (sejenis antioksidant), kalsium, vitamin B, C dan sebagainya.
·    Garlic sangat baik untuk membantu mengawal kanser. Kajian di kalangan rakyat China dan Italy menunjukkan risiko mendapat kanser perut adalah lebih rendah dengan pengambilan garlic. Garlic juga baik untuk jenis-jenis kanser yang lain.
·    Garlic melindungi dari kanser dengan cara menyekat pengeluaran nitrosamine. Garlic dapat menguatkan sistem imun.
             Cara makan :  2 biji 2 kali sehari

Carotomax

Mengurangkan kesan radikal bebas. Mengurangkan risiko kanser dan penyakit arteri koronari.
·    Carotomax adalah salah satu sumber yang ada antioksidan. Mengandungi Carotenoids, Beta Carotene, Lycopene dll. Tisu membrane mukus memerlukan banyak carotenoids untuk memulihkan tisu-tisu yang rosak.
        Cara makan : 2biji 2 kali sehari

Vita-E Complex

·    Vitamin E sejenis antioksidan kuat yang boleh larut lemak di mana dapat meningkatkan sistem pertahanan badan.
·    Antioksidan larut lemak yang dapat melindungi bahagian-bahagian lemak pada badan daripada rosak akibat daripada teroksida.
·    Selenium dapat membantu vitamin E berfungsi dengan lebih bagus. Kajian menunjukkan bahawa, manusia yang bebas dari kanser mempunyai kandungan selenium yang tinggi di mana risiko kanser amat rendah sekali.
·    Mengurangkan kesan radikal bebas, membantu pembentukan sel darah merah. Boleh mengurangkan risiko kanser, penyakit arteri koronari jantung, katarak dan menambah imuniti.
         Cara makan: 2 biji 2 kali sehari – selepas makan.

  Vita- C Sustained Released 500mg

•    Dr. Blok G melaporkan dalam American Journal of Clinical Nutrition, statistic menunjukkan pengambilan vitamin C secara konsisten dapat mencegah daripada kanser.
•    Vitamin C salah satu sumber yang ada antioksidan. Antioksidan bertindak melindungi sel rosak yang berpunca daripada molekul yang tidak stabil, dikenali sebagai radikal bebas. Sel yang rosak ini boleh meningkatkan risiko kanser.
•     Pengambilan Vitamin C dapat merangsang pengeluaran sel darah putih dan sel yang dihasilkan akan mengandungi extra vitamin C dimana dapat mengelakkan berlakunya mutasi pada sel.  Pada kebiasaannya tanpa pengambilan vitamin C, sel amat mudah untuk mutasi dan ini akan menyebabkan berlakunya kanser.
   Cara makan : 2 biji  2 kali sehari – selepas makan.

  Energizing Soy Protein

Susu berasaskan soya, protin sayur-sayuran senang untuk di hadam dan tidak mengandungi bahan-bahan kimia yang boleh menyumbang kepada penyakit kanser.
•     Protin dapat memberikan tenaga dan penghasilan semula sel-sel yang lebih sihat.
•     Kajian menunjukkan bahawa isoflavon iaitu fitokimia yang terdapat dalam kacang soya mengurangkan paras kolesterol serum dan risiko mendapat penyakit jantung. Isoflavon juga didapati boleh mencegah pertumbuhan sel kanser dan mengurangkan risiko osteoporosis di kalangan wanita.
Kajian menunjukkan bahawa genistein dan daidzen menyekat angiogenesis atau pertumbuhan pembuluh darah baru yang menyebabkan pertumbuhan tumor. Ahli sains juga menyedari bahawa genistein menambahkan kemujaraban ubat kanser. Institut Kanser Kebangsaan Amerika Syarikat ketika ini, mengkaji kemungkinan menggunakan genistein sebagai ubat mencegah kanser.
   Cara makan : 2 sudu – 2 kali sehari, goncang dengan air kosong @ air sejuk. (Jangan guna air panas)

Credit : Dr.Malinda

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Untuk Tempahan produk dan konsultasi percuma,Sila menghubungi saya.
Saya adalah Pengedar Sah Shaklee kawasan Ranau,Sabah.
Penghantaran ke seluruh Malaysia.

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Erna Tinus
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Negeri Sabah. Cod/by hand Ranau Sabah
Shaklee ID [ No : 992592 ]
Contact No : 016-8154633
Email : ennchee79@yahoo.com
FB FANPAGE : Vitamin Superb Ranau
FB :  Huiren Chee 

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 992592. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya
✓✓✓ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 992592 untuk dapatkan supplement anda ✓✓✓

ANAK DEMAM

06 September 2014
Hari ini masuk hari kelima anak kecilku Azer demam berterusan.
Hatiku tersangat sakit melihatnya.Apa lagi yang harus kulakukan?
Sudah 3 hari berturut-turut asyik ulang alik ke hospital Ranau.
Pada malam hari ketiga Azer demam,doktor telah menjalankan ujian darah dan anak kesayanganku ini didapati telah dijangkiti virus dalam darahnya.
Doktor tu tak pula menyatakan virus apa,kerana katanya virus ni ada berjuta-juta jadi tidak dapat dipastikan.
Cuma,doktor tu cakap platelet darah anak ni rendah tapi belum sampai tahap kena admit wad.
Doktor tu juga telah memberi preskripsi untuk antibiotik yang baru.

07 September 2014
Hari ini saya mulakan memberi antibiotik baru kepada Azer.Seperti selalu,awal2 pagi demamnya tu taklah teruk sangat seperti pada waktu malam.Tetapi demam tu masih berterusan.Saya terpaksa bagi minum sirap paracetamol setiap 4 jam.
Hatiku sangat pedih sebenarnya kerana terpaksa menggunakan ubat tahan sakit ini secara berterusan.
Tapi tiada pilihan,kerana kalau tak makan ubat tahan sakit ni,Azer akan meraung-raung menangis sambil menekan kepalanya.'Mommy,sakit!', inilah perkataan yang keluar dari mulutnya sejak bermula demam panas tu..di sebut berulang-ulang sampai saya jadi panik dan rasa sangat tak berdaya.

Dalam masa yang sama saya masih teruskan memberi Azer minum milk Shakes + Performance Drink Shaklee dan Nutriferon.
Azer sangat lemah dan tak nak makan nasi.Makan pun dalam 3 sudu lepas tu nak muntah..huhu
Alternatif terakhir ialah bagi makanan tambahanlah kan..
Syukurlah saya dah kenal Shaklee.

Antibiotik dihentikan kerana kata doktor tidak perlu makan antibiotik pun.
Cuma kena sambung air/drip

07 Sept 2014.
My baby Eleazer Mikael Chee,telah diagnosis rendah kandungan platelet,sebab tu demam berterusan dan bengkak tonsil.
Jangkitan virus dalam darah.Sangat menyakitkan..kalaulah virus tu boleh dilihat dengan mata kasar,mahu saja saya lenyek2 sampai hancur.
Kesian sungguh cinta hati mommy ni..
Doktor akhirnya suruh admit wad dan diberi rawatan seperti pesakit denggi.
Balik2 periksa darah..kesian tau.Azer cuma berusia 4 tahun saja.


PLATELET
Platelet adalah potongan kecil dari sebuah sel yang ditemukan dalam darah yang terlepas dari sel besar yang ditemukan di sumsum tulang. Platelet membantu menyembuhkan luka dan mencegah perdarahan dengan membentuk gumpalan darah. Juga disebut trombosit.
Maksud perkataan platelet adalah :
serpihan sel berbentuk cakera darah yang membantunya membeku

Platelet ialah sel-sel dalam darah anda. Sel-sel ini membantu membekukan darah ketika perlu. Jumlah platelet yang normal ialah di antara 150 dan 400 juga bagi setiap mililiter darah. Kebanyakan wanita hamil mempunyai jumlah platelet yang normal tetapi kira-kira lapan peratus daripada mereka mempunyai jumlah platelet yang kurang sedikit.

Jika jumlah platelet anda jatuh hingga di bawah tahap normal ketika anda hamil, doktor akan menyifatkan anda menghidap trombositopenia gestasi (gestational thrombocytopenia). Jumlah platelet anda dianggap di bawah paras normal jika kiraannya di antara 100 dan 150 juta per mililiter darah
kredit: babycenter.com

09 September 2014
Azer dibenarkan pulang kerumah.Saya sebagai ibunya rasa sangat bersyukur.Terima kasih Tuhanku,Engkau telah mendengar doa hambamu yang lemah ini.

Yakobus 5:15-16  Dan doa yang lahir dari iman akan menyelamatkan orang sakit itu dan Tuhan akan membangunkan dia; dan jika ia telah berbuat dosa, maka dosanya itu akan diampuni.
Karena itu hendaklah kamu saling mengaku dosamu dan saling mendoakan, supaya kamu sembuh. Doa orang yang benar, bila dengan yakin didoakan, sangat besar kuasanya.

Doktor bagitau supaya tak perlu risau kerana Azer bebas denggi,malaria dan penyakit lain.Dia cuma kena demam virus dan akan pulih sendiri.
Kami cuma perlu pantau keadaannya dan pastikan Azer minum air kosong banyak2.
Doktor juga syorkan supaya Azer diberi minum isotonik supaya badannya boleh mencipta platelet baru dan akhirnya sembuh sendiri.

Saya sebagai pengedar sah Shaklee tidak teragak-agak untuk meneruskan memberi anakku ini makan dan minum supplemen Shaklee ni.

Saya memilih produk yang terbaik untuk lebih berkesan.
Shaklee kan Sentiasa SELAMAT,BERKESAN DAN SEMULAJADI

Gambar diatas ni adalah set supplemen shaklee yang saya berikan kepada anak2 saya.
Untuk Azer yang sedang sakit,
Saya juga menambah Nutriferon untuk 'boost' antibodi.Tapi kena waspada kalau anak demam panas dan tidak mahu minum air banyak,jangan bagi Nutriferon.Sebab nutriferon ni panas,kalau TIDAK banyak minum air kosong takut pula bertambah demam anak tu..
*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Jika anda berminat untuk mendapatkan supplemen diatas,bolehlah menghubungi saya SEGERA

------------------------------------------------------
Jom Sihat dan Berjaya, sertai kami
Bagaimana ingin menjadi ahli?

Berminat untuk mencuba vitamin terbaik di Malaysia ini
Sila hubungi saya segera :

Perunding Vitamin Anda : Erna Tinus
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Negeri Sabah. Cod/by hand Ranau Sabah
Shaklee ID [ No : 992592 ]
Contact No : 016-8154633
Email : ennchee79@yahoo.com
FB FANPAGE : Vitamin Superb Ranau
FB :  Huiren Chee 

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 992592. Anda boleh dapatkan produk Shakle dari saya
✓✓✓ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 992592 untuk dapatkan supplement anda ✓✓✓

Saturday, September 6, 2014

FAKTA TENTANG KANSER

Hai..semua.Kita bersua kembali di ruangan ini..
Kali ini saya senang sekali untuk berkongsi dengan anda semua FAKTA PENTING mengenai KANSER

APA ITU KANSER?

Badan kita di bina daripada jutaan unit yang di panggil sel.  Sel-sel ini adalah unit asas kehidupan.  Sel-sel sama jenis bergabung membentuk tisu dan seterusnya organ seperti jantung, hati, otak, paru-paru dansebagainya. 

Kanser adalah penyakit yang berkaitan dengan sel.  Secara normal sel akan mati akibat peningkatan umur dan mengalami kecederaan. 
Tubuh badan kita akan menggantikan sel-sel ini dengan jumlah dan jenis sel yang betul.  Kadang-kala sel-sel ini akan terus berkembang dan bertambah tanpa henti.  Sel yang tidak normal ini dinamakan tumor.  Tumor ini akan mengelilingi sel dan mengambil khasiat daripada sel.  Tumor ini  mungkin adalah kanser. 
Sel-sel  kanser ini akan berkembang dan tersebar ke organ badan yang lain melalui saluran darah dan limpa.

Jenis-jenis Kanser dikalangan Wanita, Lelaki & Kanak-kanak :

WANITA
Kanser Payudara adalah penyebab utama kematian, seterusnya Kanser Paru-paru, Kanser Colorectal dan Kanser Pangkal Rahim, Uterus dan Ovari.

LELAKI
Kanser Prostate adalah penyabab utama kematian, diikuti oleh Kanser Paru-paru, Kanser Colorectal and Kanser Perut ( Stomach Cancer).

KANAK-KANAK
Kanser yang biasa menyerang adalah Leukemia, Kanser otak dan Lymphoma.

APAKAH YANG MENYEBABKAN KANSER?

Faktor Persekitaran - Karsinogen
Kehadiran agen penyebab kanser, iaitu karsinogen boleh bertindak sebagai faktor yang mampu mengubah DNA sesuatu sel dan menjadikannya sel kanser - berupaya membawa pelbagai perubahan genetik, termasuk pengaktifan onkogen dan penyahaktifan gen penekan tumor .

Jangkitan Virus
Terdapat sesetengah kumpulan virus yang mampu mencetuskan transformasi neoplastik pada sel yang telah terinfeksi. Kedua-dua kelas virus, iaitu sama ada virus DNA atau virus RNA boleh menyebabkan sel-sel yang terinfeksi menjadi sel kanser. Dalam kes Kanser Pangkal Rahim, virus HPV memainkan peranan dalam pembentukan kanser.

Merokok
Tabiat merokok juga telah dikenalpasti menjadi punca utama berlakunya kanser paru-paru. Risiko yang dihadapi adalah melebihi 20 kali ganda bagi perokok berbanding mereka yang tidak merokok. Bagaimanapun, individu yang tidak merokok dan sentiasa terdedah kepada asap rokok juga mempunyai risiko tiga kali ganda berbanding mereka yang bebas daripada gejala ini.
Bahan karsinogenik yang terdapat dalam asap rokok menjadi punca utama kanser di samping bahan pencemaran alam sekitar yang boleh merosakkan kesihatan dan sistem pernafasan. 

Lebih daripada 4,000 jenis bahan kimia lain yang beracun seperti hidrogen racun sianida, DDT, formaldehid dan sebagainya.
Bahan-bahan kimia ini boleh mengakibatkan pelbagai kanser terutamanya kanser yang berkaitan dengan mulut dan paru-paru!

Genetik
Penglibatan faktor genetik atau keturunan dikatakan juga antara faktor penyebab, kerana kelainan genetik melibatkan kehilangan gen penindas atau pengekspresan berlebihan onkogen yang berupaya menyebabkan terjadinya kanser paru-paru.

Radikal Bebas
SAINTIS percaya, kehadiran radikal bebas boleh mengancam kesihatan dan menjadi penyebab utama kepada pelbagai masalah kronik.
Malah, kehadiran radikal bebas juga sering menjadi kebimbangan kerana ia dikatakan boleh mempercepatkan proses penuaan dan meningkatkan risiko penyakit seperti jantung, strok, kencing manis, artritis dan kanser.
Saintis juga menganggarkan lebih 3 Trilion radikal bebas menyerang sel badan kita setiap hari.
Radikal bebas ialah atom atau molekul yang sangat aktif dan tidak stabil kerana mempunyai satu elektron tidak berpasangan dalam strukturnya.

Untuk menjadi stabil, atom atau molekul ini perlu mendapatkan satu elektron. Caranya ialah dengan mencuri satu elektron daripada molekul lain dan molekul ini pula akan menjadi radikal bebas kerana ia tidak lagi stabil.

Bagi mengembalikan kestabilannya, molekul kedua ini akan mencuri elektron daripada molekul lain dan proses ini akhirnya akan membentuk rantaian radikal bebas.

Rantaian reaksi spontan ini akan menyebabkan kerosakan fungsi sel dan boleh membawa kepada kematian awal sel berkenaan.

PUNCA RADIKAL BEBAS
Radikal bebas dikenal pasti berpunca daripada beberapa sumber, iaitu:
Makanan tidak sihat — Makanan berlemak, bergoreng dan hangus (seperti kepingan hitam pada sate atau ikan bakar).
Minuman beralkohol.
Rokok — Sebatang rokok dikatakan membebaskan 3 trilion radikal bebas ke dalam sistem peredaran darah.
Tekanan — Semua bahan kimia dan sesetengah hormon endokrin menghasilkan radikal bebas.
Bahan kimia toksik (seperti racun serangga).
Sinaran ultra ungu.
Pencemaran alam sekitar.
Penghasilan radikal bebas berlaku sepanjang masa dan ia sukar dikawal.

Bagi mengimbangi kemusnahan sel akibat serangan radikal bebas ini, ramai penyelidik, terutama dalam bidang kesihatan dan kecantikan, berlumba-lumba mencipta barangan mengandungi antioksidan.

 Antioksidan adalah bahan yang dikenal pasti dapat menghapus atau melemahkan radikal bebas dengan mendermakan satu elektron kepada radikal bebas. Inilah caranya antioksidan bertindak menstabilkan radikal bebas, sekali gus melindungi kerosakan sel badan.

Antioksidan boleh ditemui dalam beratus bahan semula jadi, terutama sayur-sayuran dan buah-buahan. Pigmen yang memberi warna kepada sayur dan buah yang secara umumnya dipanggil fitokimia inilah sumber antioksidan terbaik. Inilah sebabnya kita disaran mengambil lima hingga sembilan hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan setiap hari.

Bagaimanapun, dalam keadaan hidup kita hari ini, saranan pakar pemakanan itu sukar diamalkan. Lagipun dengan kaedah penyediaan makanan yang kurang baik, bahan antioksidan boleh hilang begitu saja.

Adalah lebih bijak sebenarnya jika kita mengambil langkah pencegahan sebelum bermulanya simptom kanser berlaku..

Untuk langkah pencegahan dan mengatasi kanser,kita juga boleh mengamalkan supplemen@makanan tambahan.
Pilihlah Shaklee.Sentiasa SELAMAT,BERKESAN dan SEMULAJADI

Hubungi saya SEGERA untuk konsultasi percuma dan tempahan supplemen.

  
 KLIK SINI untuk mengetahui Supplemen Shaklee yang Sesuai UNTUK Anda